Calafatul a „fugit“ de lângă Podari

Trupa lui Claudiu Oncică a câştigat derbiul de sâmbătă şi şi-a mărit avantajul la 4 puncte faţă de podărenii lui Marian Bâcu.

Birsan

Prima etapă din returul Ligii a IV-a Dolj a programat şi primul derbi judeţean, liderul Dunărea Calafat întâlnind sâmbătă, pe teren propriu, pe FC Podari, ocupanta locului secund şi principala contracandidată la locul care duce la barajul pentru Liga a III-a. Câştig de cauză au avut gazdele, trupa antrenată de Claudiu Oncică impunându-se la limită, scor 1-0, graţie reuşitei experimetatului atacant Costel Bârsan din minutul 76. De menţionat că gruparea calafeteană a evoluat în 10 oameni din minutul 72, după ce Corneanu a văzut al doilea cartonaş galben, pe primul încasându-l în primul sfert de oră.

Dunărea Calafat: Purcea – V. Sârbu, Roşianu, Uşurelu, E. Iancu – Pişleag (’87, Cârstea), Corneanu, A. Popa (’46, M. Iancu), A. Sârbu (’56, Drăguşin) – Bârsan, M. Ilie (’46, Brebenel).

FC Podari: Barbu – Stoian, Istudor, Preduţ, Mateiţă – M. Niţă, I. Mitroi (’82, Telea), Ţenovici (’89, Dumitraşcu), Tâmplaru – Preda, Boroiban (’57, Stoica).

Cartonaşe galbene: Corneanu (2), E. Iancu, A. Popa / Stoian, Istudor, I. Mitroi.

Au arbitrat: V. Flueran – Ad. Popescu, Cr. Nicola; I. Văduva.

Observatori: N. Tilihoi, M. Ezaru.

 

Oncică: Am meritat Victoria

 

La finele jocului, antrenorul gazdelor, Claudiu Oncică, s-a declarat mulţumit de rezultatul final, sperând totodată să menţină ecartul de 4 puncte până la finalul campionatului. „Aceste puncte înseamnă foarte mult pentru noi. Ne pregătim de două luni pentru meciul ăsta şi era foarte important să câştigăm. Am meritat victoria. A fost şi emulaţia asta înaintea jocului, mă refer la lumea din oraş, care a fost aproape de noi, şi asta a contat foarte mult pentru jucători. Era mai bine ca această confruntare să fi avut loc peste 3-4 etape, pentru că vi după două luni de pauză şi e foarte greu să intri în ritm, mai ales la nivelul ăsta, unde nu sunt condiţii ca la nivelele superioare. Golul a fost foarte norocos, dar cred că meritat. Jocul nostru a fost foarte bun în repriza a doua, dar în prima parte ei au fost mai buni. Bârsan a făcut diferenţa, de asta l-am şi adus. E un jucător important, mai ales în ceea ce priveşte vestiarul şi lucrurile din afara terenului şi îl ajută Dumnezeu şi înscrie şi goluri norocoase, cum a fost acesta. Este foarte important să menţinem distanţa aceasta de 4 puncte până la final, dar vom pregăti cu atenţie fiecare meci în parte şi sperăm să fie bine“, a spus Claudiu Oncică, pentru GdS. „Nu aş vrea să vorbesc despre arbitraj, dar eu cred că încă sunt probleme“, a completat tehnicianul calafetenilor.

 

Stănescu: Un egal era echitabil

 

Preşedintele formaţiei FC Podari, Horaţiu Stănescu, nu s-a împăcat cu rezultatul, considerând că o remiză ar fi reflectat perfect ceea ce s-a petrecut pe teren. „Nu meritam să pierdem. Am dominat prima repriză de la un cap la altul, am avut şi câteva ocazii de gol, prin Boroiban, dar nu am reuşit să înscriem. Dacă o făceam, alta era soarta partidei. În repriza secundă ei au fost mai active, dar nu şi-au creat nici o ocazie clară, iar golul a fost foarte norocos. Ăsta e fotbalul, nu ne rămâne decât să continuăm lupta. Nu aş putea să reproşez nimic brigăzii de arbitri. A fost un arbitraj bun, spre foarte bun“, a spus preşedintele podărenilor, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Remarca lui Horaţiu Stănescu a fost împărtăşită şi de observatorul de joc, Nicolae Tilihoi, care nu a avut tocmai o misiune uşoară cu reprezentanţii gazdelor. „Antrenorii şi jucătorii ar trebui să fie preocupaţi de jocul lor, nu să vocifereze la adresa arbitrilor şi să sară de pe bancă din orice. Inclusiv astăzi (sâmbătă – n.r.), meciul a fost condus de arbitri divizionari A, care şi-au făcut treaba foarte bine, şi tot au apărut discuţii. E o meteahnă veche, de care nu ştiu cum scăpăm“, a afirmat Nicolae Tilihoi.

 

Galerie foto:

0040

0061

72

Timplaru

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.