Craiova poate avea două echipe în Liga a II-a

FRF a decis astăzi să respecte decizia Curţii de Apel Bucureşti şi să o primească pe Universitatea în fotbal, invitând oficial gruparea olteană în eşalonul secund. În altă scrisoare expediată la Primăria Craiova, FRF îi reaminteşte primarului Lia Olguţa Vasilescu de locul oferit din partea membrilor Adunării Generale.

Suporterii Universităţii Craiova au primit astăzi o veste pe care o aşteptau de multă vreme: gruparea alb-albatră poate reveni în fotbal în viitorul an competiţional din Liga a II-a. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ieri după-amiază să suspende măsura excluderii provizorii a reclamantei SC Fotbal Club U Craiova SA, stabilită prin punctul 3 din Hotărârea Comitetului Executiv al FRF numărul 6 din 20 iulie 2011. Cu toate acestea, forul aminteşte că nu a renunţat la lupta cu oficialii olteni, că a atacat cu recurs sentinţa nr. 4.230/25.06.2012 a Curţii de Apel Bucureşti şi în funcţie de decizia ce va fi dată în recurs, FRF urmează să procedeze corespunzător pentru aplicarea întocmai a acesteia.
FRF a invitat, printr-o scrisoare oficială, postată pe site-ul frf.ro, clubul Universitatea Craiova să se înscrie în Liga a II-a. Iată cum a fost enunţată invitaţia semnată de preşedintele FRF, Mircea Sandu: „Comitetul de Urgenţă, Decizia nr. 11 din 17.07.2012. Conform art.36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă: 1. Ia act de: a) conţinutul Certificatului de grefă emis de Curtea de Apel Bucureşti – Grefa Secţiei a VIII-a Contencios Administrativ, prin care se face cunoscut că, prin sentinţa civilă 4.230/25.06.2012, s-a admis cererea formulată de reclamanta SC Fotbal Club U Craiova SA şi s-a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a reclamantei SC Fotbal Club U Craiova SA, stabilită prin punctul 3 din Hotărârea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nr. 6 din 20 iulie 2011; b) faptul că, deşi nu este de acord cu soluţia şi a atacat cu recurs Sentinţa nr. 4.230/25.06.2012, Federaţia Română de Fotbal este obligată să pună în aplicare soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti, aceasta fiind executorie de drept în privinţa suspendării. Constată că, prin efectul hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, SC Fotbal Club U Craiova SA este reintegrată în Liga a 2-a, ediţia 2012/2013, cu respectarea celorlalte dispoziţii statutare şi regulamentare. În funcţie de decizia ce va fi dată în recurs, FRF urmează să procedeze corespunzător pentru aplicarea întocmai a acesteia. 2. Ia act de împrejurarea că multe cluburi din Liga a 2-a şi Liga a 3-a nu au depus cererile oficiale de înscriere în competiţie în termenul prevăzut de art.39.1, lit.k din ROAF şi dispune prorogarea acestui termen până la 30 iulie 2012. Secretariatul general şi direcţiile din cadrul FRF vor pune în aplicare prezenta decizie“.

 

Scrisoare şi către LOV

 

De asemenea, FRF a înaintat o scrisoare şi către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, reamintindu-i de locul oferit de membrii Adunării Generale în cadrul şedinţei din 20 mai 2012. Ţinând cont de asta, FRF îi „transmite“ practic primarului ales că poate crea o nouă echipă, ceea ce înseamnă că oraşul Craiova poate alinia la startul ediţiei 2012/2013 din Liga a II-a două formaţii. Iată cum „sună“ scrisoarea către Lia Olguţa Vasilescu: „Stimată doamnă primar, prin prezenta dorim să vă aducem la cunoştinţă că Adunarea Generală a FRF din 14 mai 2012 a hotărât să se ofere un loc în Liga a II-a oraşului Craiova. În măsura în care instituţia pe care o reprezentaţi este de acord cu hotărârea, vă informăm că, pentru a participa în competiţiile organizate de FRF, un club trebuie să fie afiliat la FRF, conform art.10-13 din Statutul FRF şi, totodată, să îndeplinească toate celelalte condiţii prevăzute de art.39.1 lit.b) – k) din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice. Vă rugăm să luaţi act şi de faptul că, potrivit Deciziei Comitetului de Urgenţă din 17.07.2012, termenul pentru înscrierea oficială a cluburilor în competiţie şi pentru depunerea documentelor regulamentare a fost prorogat până la data de 30.07.2012. Pentru alte informaţii şi date, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi“.

 

Olguţa refuză oferta FRF

 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a emis ieri un comunicat de presă în care ia în derâdere propunerea FRF şi punctează că pentru ea există doar Universitatea. Iată cum „arată“ răspunsul primarului Craiovei: „Am luat act astăzi (ieri – n.r.) despre o decizie a FRF şi despre o scrisoare adresată mie, în calitate de primar al Craiovei, de către Mircea Sandu, cu multă surprindere, trebuie să recunosc. Înţeleg că, dacă până ieri Craiova nu avea loc să joace pe nicăieri, azi are chiar două locuri, oferite cu foarte multă dărnicie de FRF, pe principiul: ‘Vrea Mititelu un loc? Îi dăm lui Mititelu un loc. Vrea şi primăriţa unul? Îi dăm şi ei!’ Craiova nu are nevoie de două echipe! De altfel, populaţia tocmai a fost consultată, printr-un sondaj de opinie, din care a reieşit că doar 6 la sută dintre craioveni ar susţine altă echipă decât ‘U’ Craiova, faţă de 74, care îşi vor echipa dezafiliată de Sandu şi trupa lui şi, practic, spulberată. Este evident faptul că domnul Mircea Sandu nu cunoaşte nici că, din punct de vedere legal, primarul unei localităti nu se poate implica într-o echipă. Dar, dacă a dorit să îmi facă un cadou mie, ca femeie, în loc de flori, bănuiesc, nu pot decât să îi mulţumesc şi să îi spun că, şi în aceste condiţii, trebuie să respect legea şi dorinţa craiovenilor de a susţine ‘U’ Craiova. Am spus şi repet, în calitate de primar ales voi face toate demersurile ca să avem înapoi pe ‘Oblemenco’ echipa fanion a Olteniei şi voi susţine cheltuielile administrative ale clubului. Mă aşteptam, însă, la un loc în liga A, nu la două în B, care să fie bucaţi ale unui întreg vătămat. Eu ştiu că, atunci când vătămezi o parte, orice instanţă te condamnă să repui în drepturile anterior vătămării partea respectivă, pe tine agresor, şi să plăteşti despăgubiri. Gestul lui Mircea Sandu mi se pare mai mult unul a lehamite decât o acţiune de îndreptare a unei grave erori. Cred că eu, în calitatea pe care o am, nu pot accepta mărul otrăvit întins azi, ci trebuie să cer corectarea ÎN TOTALITATE a nedreptăţii făcute Craiovei. Concret, nu am dreptul legal să înfiinţez şi să susţin cu bani de la buget o echipă de fotbal nouă, dar pot susţine cheltuielile administrative ale echipei ‘U’ Craiova, după ce îşi va recăpăta toate drepturile legitime. P.S.: Dacă ar fi să rămânem în registrul miştocărelii marca FRF, ar trebui să dau un anunţ la Mica Publicitate, de genul: ‘Schimb două locuri în liga a doua, cu un loc în A, plus echipa’“.

 

Poate apărea o echipă fără voia primarului

 

Dacă primarul Lia Olguţa Vasilescu nu vrea să audă de înfiinţarea unei alte echipe în afara Universităţii, locul oferit de FRF poate fi însă „activat” de orice persoană sau persoane cu putere financiară din Craiova. Singura condiţie impusă de FRF este ca noua grupare să îndeplinească criteriile de afiliere şi de participare în eşalonul secund. „În principiu, locul a fost oferit oraşului Craiova, nu primarului, ca persoană fizică. Dacă era aşa, se acorda locul domnului Solomon, care era în funcţie la vremea aceea. Când spui oraşul Craiova, te gândeşti în primul rând la consiliul local. Evident, dacă CL nu doreşte, poate să respingă oferta. Dacă vreun investitor sau un grup de investitori din Craiova doreşte, poate să depună o cerere la federaţie. Rămâne ca FRF să analizeze această cerere şi să decidă“, a declarat juristul FRF, Adrian Stângaciu, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.