DOAR GURA A FOST DE JO JO DAN

Ion IonuţPugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a pierdut la puncte meciul pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, în faţa turcului Selcuk Aydin, sâmbătă, în cadrul unei gale ce a avut loc la Trabzon (Turcia). Arbitrii-judecători au punctat meciul 113-112, 113-112, 115-111, în favoarea lui Aydin, informează Mediafax.

Selçuk Aydin, în vârstă de 28 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de „Mini Tyson” (micul Tyson). El a obţinut la Trabzon a 23-a victorie.
Jo Jo Dan, care a intrat în ring în ritmurile melodiei „Frate pentru frate” cântată de Codu’ Penal, a rămas astfel la 29 de victorii la profesionişti, dintre care 16 prin KO.
La meci a asistat şi campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute.
La finalul meciului, spectatorii au aruncat cu obiecte în ring, şi Selcuk Aydin a vrut să se bată cu cineva din colţul românului.
O parte din încasările galei de la Trabzon va fi donată în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia, din 23 octombrie. Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 produs în octombrie şi un altul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc ulterior în Turcia au distrus aproximativ 2.000 de clădiri, au provocat moartea a 644 de persoane şi au lăsat fără locuinţă alte câteva mii în provincia estică Van, confruntată cu temperaturi deosebit de scăzute pentru perioada respectivă.
La 5 iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins de Selcuk Aydin într-o primă confruntare pentru centura WBC Silver. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul din 2010 dintre Jo Jo Dan şi Aydin să se rejoace, sportivul din Turcia câştigând după o decizie controversată.
Învingătorul va deveni challenger obligatoriu pentru deţinătorul titlului WBC la semimijlocie, americanul Floyd Mayweather.

Selcuk Aydin: Îmi aplaud adversarul pentru curajul de a veni aici ca să încerce să îmi ia centura

Pugilistul turc Selcuk Aydin a declarat că a reuşit să învingă un adversar puternic şi că îl felicită pe român pentru curajul de a-l înfrunta la Trabzon. ”Am învins un adversar puternic. Îmi felicit adversarul. Îl aplaud pentru curajul de a veni la Trabzon şi a încerca să îmi ia centura. El a avut de-a lungul carierei doar două înfrângeri, ambele de la mine”, a spus Aydin, informează haber61.ne.

„Suntem mândri de Selcuk Aydin”, a titrat trabzonhaber.com.tr, menţionând că pugilistul turc a rămas neînvins la profesionişti (23 de victorii).

„Selcuk Aydin nu şi-a lăsat centura”, a notat şi haberler.com, care adaugă că la meciul ce a avut loc în sala Hayri Gur în prezenţa a peste 4.000 de spectatori au asistat şi fotbalistul Fatih Tekke şi un celebru regizor turc, Fatih Akin.

Fotomac scrie că Selcuk Aydin a fost ca o „furtună” în ring.

Site-ul canadian rds.ca notează că pentru a doua oară Jo Jo Dan nu a reuşit să „rezolve misterul Selcuk Aydin”. Prima dată, în iunie 2010, românul a pierdut „într-o controversă totală”, dar de această dată „nu a mai fost loc de discuţii, pentru că pugilistul turc şi-a trimis adversarul la podea de două ori, în prima şi în a 11-a rundă”, adaugă sursa citată

Montreal Gazzette scrie că Jo Jo Dan a fost dus la spital după meci, pentru a i se aplica suturi la ambii ochi şi, conform antrenorului Pierre Bouchard ar putea avea fractură de maxilar.

Boxingscene.com notează că Jo Jo Dan trebuie să se considere de această dată vinovat în mare parte de înfrângere, spre deosebire de meciul de la Istanbul, când decizia a fost controversată. Sursa citată adaugă însă şi propriul punctaj al meciului românului cu Selcuk Aydin, pe runde, conform căruia Jo Jo Dan ar fi trebuit să câştige cu 114-112.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.