Etapă benefică doar pentru „elitele“ Ştiinţei

Runda a 12-a de la Liga Elitelor Under 17 s-a dovedit a fi profilică doar pentru Universitatea Craiova.
Juniorii antrenaţi de Nelu Petrişor au perforat de şase ori poarta echipei LPS Bihorul Oradea în meciul susţinut sâmbătă, pe stadionul „Aripile“, la finele întâlnirii scorul fiind 6-3. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Danciu (2), Guţă, Mitran, Drăghici și Domnu.

Universitatea Craiova U17: Poenaru – Mitran, Velea, Florea, Ruican – Negrea, Geru – Danciu, Viespe, Guță – Şegău. Au mai intrat: Drăghici, Domnu, Popa și Moldoveanu.

Antrenorul Nelu Petrișor s-a arătat mulţumit de rezultat şi deranajat totodată de momentele în care elevii săi s-au relaxat şi au fost taxaţi de adversari.

„A fost un joc pe care l-am început bine, am făcut presiune în jumătatea adversă, am reuşit să înscriem două goluri şi pe urmă probabil ne-am relaxat, iar asta ne-a costat asta, am primit două goluri. Uşor, uşor ne-am revenit, am preluat cârma jocului din nou şi am reuşit să marcăm şi să intrăm în avantaj la la pauză, scor 3-2. În repriza a doua am fost egalaţi dintr-o lovitură liberă, însă am avut timpul necesar să revenim şi să facem iarăşi jocul nostru şi am reuşit să mai înscriem de două ori. La scorul de 5-3 adversarul a căzut fizic şi nu ne-a mai pus probleme, iar noi am mai marcat o dată, deşi am avut şanse să punctăm de mai multe ori. Am terminat cu victorie şi asta ne bucură“, a declarat Nelu Petrişor, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Pentru Universitatea Craiova U17, care ocupă locul secund, urmează un meci pe terenul liderului LPS Banatul Timişoara, confruntarea fiind programată sâmbătă, 30 martie, de la ora 14.00.

„Suntem pe locul doi, am beneficiat şi de remiza CFR-ului la Sibiu şi astfel ne-am distanţat puţin, dar nu mă interesează prea tare ce fac alţii. Rezultatele noastre sunt importante şi trebuie să le gestionăm cât mai bine posibil. Acum jucăm pe terenul liderului şi avem şansa să reducem diferenţa. Mi-e greu să spun cum va fi acest joc, pentru că am câţiva jucători cu probleme medicale. În funcţie de cum reuşim să-i recuperăm şi pe câţi dintre ei, o să vedem cum organizăm jocul. Oricum, mergem să ne jucăm şansele, nu ne e frică de adversar şi vedem ce va ieşi“, a afirmat Nelu Petrişor.

Radu Vitan s-a întors cu regrete din Ardeal

La rândul său, formaţia de juniori sub 17 ani a CSJ Ştiinţa U Craiova nu a reuşit să contabilizeze niciun punct din deplasarea de sâmbătă, de la FC Ardealul Cluj, deşi a avut toate „ingredientele“ ca să obţină un rezultat pozitiv. Gruparea din Bănie a jucat cu un om în plus toată repriza a doua, la fel ca în meciul trecut, pierdut acasă, cu 3-1, în faţa echipei Csikszereda Miercurea Ciuc, spre dezamăgirea antrenorului Radu Vitan.

„Din nou am dominat de la început şi până la sfârşit, din nou am avut un om în plus în repriza a doua, dar degeaba… Avantajul numeric l-am avut după ce a scăpat Sucitu singur cu portarul şi a fost faultat în postură de ultim apărător în afara careului mare, iar fundaşul gazdelor a fost eliminat. Sucitu a mai avut o ocazie de singur cu portarul în prima repriză, dar nu a reuşit să profite şi să marcheze. Am avut o posesie bună, am pus presiune continuu pe ei, dar nu am reuşit să înscriem şi am luat gol pe o greşeală a portarului, care a scăpat mingea în faţă şi atacantul lor a profitat. Asta s-a întâmplat în minutul 25. Ardealul era de bătut! Nu au construit deloc, au dat toate mingile pe nouarul lor, un atacant puternic şi asta a fost tot, dar le-a ieşit“, a explicat antrenorul CSJ Craiova U17, Radu Vitan, pentru GdS.

Acesta a început meciul cu următorul unsprezece: Ogarcă – Dogaru, Firu, Dicu, Cosmin Pîrvu – Ciuciulete, Neţoiu – Croitoru, Făină, Grădinaru – Sucitu. Au mai intrat: Miuţescu, Pădureţu, Andrei Pîrvu, Prunaru.
Pentru CSJ Ştiinţa U Craiova urmează un meci mult mai dificil, contra CFR Cluj, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 12.00, pe stadionul „Aripile“.

„Trebuie să ne revenim, chiar dacă CFR Cluj e o echipă bună ce tindea chiar la locul doi. Acum au făcut egal cu Sibiul şi s-au distanţat, în favoarea Universităţii Craiova. Ne dorim mult cele trei puncte şi am încredere că le vom şi obţine“, a punctat Radu Vitan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.