Exclusiv – Costel Enache: Craiova, acasă, pare o echipă care poate călca pe oricine în picioare

Antrenorul formației FC Botoșani, Costel Enache, a prefațat pentru GdS și sport-vartos.ro partida din etapa a treia a Ligii I, cu Universitatea Craiova, programată vineri, de la ora 21.00, pe „Ion Oblemenco“. Strategul moldovenilor a afirmat că nu subestimează absolut deloc formația din Bănie, fiind convins că Știința se va redresa curând și a punctat că trupa lui Devis Mangia pornește favorită, considerând că pozițiile din clasament nu reflectă perfect realitatea.

– Cum prefațați partida cu Universitatea Craiova, de vineri? Păreți să aveți un moral mult mai bun, deoarece echipa dumneavoastră este pe „val“, iar a noastră nu are cu ce se lăuda momentan…
– Lucrurile nu sunt chiar așa cum par. E doar un început de sezon, au trecut doar două jocuri și nu putem să tragem concluzii acum, pentru că ne-am pripi și am greși cu toții. Craiova reprezintă, în continuare, o forță a fotbalului românesc, o echipă foarte bine organizată, cu pretenții, care a investit mult și practică încă un fotbal bun, cu o mentalitate ofensivă extraordinară. Cel puțin în jocurile de acasă pare o echipă care poate călca pe oricine în picioare… Condițiile de joc de la Craiova sunt extraordinare, suporterii sunt extraordinari, are infrastructură bună, tradiție, deci nu cred că este corect să analizăm o echipă prin prisma a două meciuri de campionat. Nici pentru noi nu este asta realitatea, nu știu dacă suntem echipă de primul loc. E doar o conjunctură de moment, drumul este foarte lung și sunt atâtea meciuri de jucat. Este doar un început și se pare că noi suntem acum într-un moment bun. Craiova pare că nu are același ritm ca anul trecut, dar și schimbările din cadrul echipei spun ceva, pentru că jucătorii care au plecat au fost de bază, au fost fotbaliști care au avut un aport foarte bun la reușitele echipei. Noi știm foarte bine că ne așteaptă un joc foarte greu, știm că Universitatea este favorită în jocul de vineri și că trebuie să ne autodepășim pentru un rezultat bun.

– Un rezultat bun al echipei dumneavoastră ar putea conduce la demiterea lui Devis Mangia sau cel puțin așa susțin „gurile rele“ din Craiova.
– Nu știu, dar abordarea asta nu-mi place sub nici o formă. Conducerea își demite antrenorul, nu noi. Noi nu jucăm pentru a demite antrenori sau pentru a crea probleme adversarilor. Jucăm pentru că asta ne este datoria, pentru că avem de apărat niște valori, de apărat imaginea noastră personală, avem de întreținut familii și avem o mentalitate de hrănit, o mentalitate de oameni de sport, care își doresc să câștige. Nu avem, sub nicio formă, obiective de a face rău cuiva. Nu avem nimic cu antrenorul Mangia, iar pentru Craiova avem un respect deosebit. Este un partener de întrecere și luptăm pentru noi, pentru clubul nostru.

Nu se gândește la revanșă

– Vă gândiți și la o revanșă față de Craiova pentru înfrângerea usturătoare din Bănie, din turul semifinalelor Cupei din ediția trecută (5-1 – n.r.)?
– Nu, sunt competiții diferite. Poate că revanșa o să vină într-o altă întâlnire de Cupa României. În momentul ăsta sub nicio formă. Oricum, diferența a fost foarte clară în meciul tur și nu puteam să avem pretenții. Craiova s-a calificat în finală pentru că a fost mai bună la modul general, dar eu cred că a fost un spectacol frumos și că am participat și noi la el, am jucat deschis, ofensiv… A fost o dublă foarte frumoasă din punctul nostru de vedere. Am trecut peste momentul acela, a fost o performanță pentru noi, a fost prima semifinală jucată de clubul nostru în Cupa României și am tratat-o ca atare.

– Să ne așteptăm la FC Botoșani să fie mai ofensivă și mai eficientă în acest sezon?
– Da! Noi avem repere după care încercăm să ne antrenăm și să jucăm. Eu încerc să mențin ritmul ăsta, dar depindem de foarte mulți factori. Ar fi important dacă în jocul nostru s-ar recunoaște niște principii, niște reguli, niște lucruri care se văd antrenate și asta pentru mine ar fi chiar o bucurie profesională. Noi încercăm să fim eficienți.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.