Fotbal / Craiova și-a luat „turn de control“ și „închizător“

Foto: Alexandru Vîrtosu

Desele probleme create de defensiva alb-albastră, coroborate cu plecările croaților Hrvoje Spahija și Niko Datkovic, i-au determinat pe conducătorii Universității Craiova să caute un jucător care să aducă cu adevărat un plus. Oficialii grupării din Bănie nu au făcut „gălăgie“, ci au lucrat în liniște la transferurile de până acum, iar realizările de luni, cu doar câteva ore înainte de încheierea perioadei de mercato, au impresionat cu adevărat.
Marea lovitură a reprezentant-o Florin Gardoș (foto, în centru), un fotbalist de valoare, cu prezențe numeroase la echipa națională a României, dar și cu evoluții bune în Premier League, la Southampton, club care a binevoit să-l lase pe fundașul central de 29 de ani și 1,94 metri sub formă de împrumut, până la vară, în Bănie.

 

Gardoș: Universitatea, bine te-am găsit!

 

Vândut de FCSB la Southampton în vara lui 2014 cu 6,8 milioane de euro, Florin Gardoș a prins echipa „sfinților“, dar a avut parte de multe accidentări și ușor-ușor a pierdut din încrederea staff-ului tehnic. Gardoş avea nevoie de o echipă la care să joace, iar oferta Universității Craiova i-a venit perfect.

„A fost un început de an stresant, cu discuții telefonice interminabile și mulți nervi, dar în final am ales să merg acolo unde am fost dorit cel mai mult. Așa că, atâta timp cât pasul este spre teren, nu poate fi un pas înapoi. Și atâta timp cât atmosfera e ca-n Anglia, te simți fotbalist. Liga I, m-am întors! Universitatea Craiova, bine te-am găsit!“, a scris Florin Gardoș, pe pagina de facebook a clubului alb-albastru.

Florin Gardoș a intrat de ieri-dimineață „în pâine“. Echipa s-a reunit la stadion și s-a echipat, apoi și-a făcut încălzirea în sala de forță a Polivalentei. După circa 20 de minute de lucru sub comanda lui Cornel Blejan, alb-albaștrii au mers la Cantonamentul din Lunca Jiului, unde au fost așteptați de Devis Mangia și secunzii săi. Gardoș a participat la miuțe, iar când s-a trecut la capitolul tactic, Mangia pregătind meciul de vineri seară cu ACS Poli Timișoara, noul fundaș a trecut la rezerve, semn că sunt șanse foarte mici să primească din Anglia „cartea verde“ și să joace.

 

Clubul a oficializat cooptarea lui Santos

 

Celălalt jucător transferat luni, în ultima zi de mercato, portughezul Andre Filipe Bernardes Santos a efectuat vizita medicală ieri-dimineață și apoi a fost prezentat de club pe site-ul oficial. În comunicatul postat se specifică faptul că s-a parafat un contract valabil până la finalul sezonului cu mijlocașul lusitan (30 mai), cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani. Santos nu a participat la antrenamentul echipei de ieri, însă de astăzi Mangia poate conta pe el. Sunt șanse mari ca lui Santos să-i fie rezolvată „cartea verde“ până la meciul cu Poli Timișoara, însă este greu de crezut că tehnicianul italian va apela la serviciile sale, cunoscut fiind faptul că le-a acordat timp de acomodare tuturor jucătorilor transferați în mandatul său.

 

Marcel Popescu exultă

 

Președintele Științei, Marcel Popescu, s-a mândrit cu reușitele clubului din această săptămână, fiind convins că prin venirea lui Gardoș și Santos în Bănie fanii vor umple stadionul „Ion Oblemenco“.

„Cred că cele două transferuri generează emulație. Indiferent de vremea nefavorabilă, stadionul oferă un confort și mizez că vor fi peste 20.000 de spectatori la meciul cu Timișoara… Îmi permit să spun că, la meciurile de acasă, Craiova nu va mai avea sub 20.000 de spectatori. Sunt sigur că cele cinci meciuri din play-off vor fi sold-out (se vor vinde toate biletele – n.r.). Prin Universitatea Craiova, Gardoș se va întoarce și la echipa națională. Asta e prognoza pe care o facem noi. Gardoș și-a dorit foarte mult să revină în Liga I, la Craiova. La sfârșitul sezonului, Gardoș va fi chiar un titular al echipei naționale“, a spus Marcel Popescu, la Digi Sport.

Universitatea a încercat să-l împrumute și pe portarul portughez Mario Felgueiras, dar totul a picat în ultima clipă.

„Mario a confirmat că a existat interes. Faptul că nu am reușit să-l aducem e de domeniul trecutului, dar e o realitate că am încercat. Sunt situații în care mergi și spui că s-a rezolvat, dar apare ceva neprevăzut. Jucătorul are doi copii, la Craiova nu există liceu internațional, unde să aibă predare în limbă internațională, așa că… Este singurul motiv“, a dezvăluit oficialul craiovean.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.