Jakob Vestergaard, noul antrenor al echipei Oltchim

Danezul Jakob Vestergaard este noul antrenor al campioanei la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, tehnicianul fiind anunţat oficial vineri de conducerea echipei, informează Mediafax. „Am fost în primul rând surprins atunci când oficialii clubului Oltchim m-au contactat. După care, aşezându-ne la discuţii şi analizând planul lor pentru următoarea perioadă de timp, nu am putut refuza tentaţiei. La ora actuală, Oltchim are o echipa foarte puternică şi aici trebuie felicitaţi toţi cei implicaţi. Misiunea mea la Vâlcea nu va fi uşoară, sunt conştient de acest lucru, dar împreună cu ajutoarele mele, sper să duc la bun sfârsit mandatul pentru care am fost angajat. Voi colabora cu doi antrenori secunzi, iar unul dintre aceştia este Steluţa Luca. Ea a fost în Danemarca timp de trei ani, îmi poate anticipa modul de lucru şi ceea ce poate presupune handbalul jucat în stilul danez, dar mai ales va crea comunicarea dintre mine şi echipă. Al doilea antrenor va fi tot din Danemarca. Urmează să decidem acest lucru zilele următoare, iar motivul pentru care am decis să fie tot danez este cel legat de faptul că în primele luni am nevoie să fiu ajutat la schimbarea unor mentalităţi deja formate în rândul echipei, căutarea motivaţiei fiecărei jucătoare, dar şi lucrul ulterior cu portarii ii va reveni în mod direct, plus parte din pregătirea fizică”, a fost prima declaraţie a lui Vestergaard, imediat după semnarea contractului.
„Sper ca lucrurile să meargă bine, aş începe de mâine, dar trebuie să aşteptăm ca fetele să termine vacanţa, iar participantele la Olimpiadă să se alăture echipei în august. Am declarat mereu că atmosfera de la Vâlcea este una fantastică, comună doar ţărilor din zona de est şi balcanică. Am emoţii şi mă bucur enorm că începând din acest sezon am în spate ca suport susţinerea fanilor valceni. Chiar vreau să vad cum este când te susţin decât atunci când erau împotriva mea pe vremea Viborg”, a mai completat danezul.
Tehnicianul danez are 37 de ani, iar în ultimul sezon a fost antrenor secund în ţara natală, la FCM. În carieră a mai condus naţionala feminină a Australiei, dar şi pe Ikast şi Viborg, în liga daneză, la ultima activând din 2008 până în aprilie 2011, când s-a renunţat la serviciile sale.
Cu Viborg HK, la care a antrenat-o şi pe Cristina Vărzaru, Vestergaard a cucerit Liga Campionilor în 2010, chiar în finala cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi trofeul similar din 2009. Tot în 2009 şi 2010, Viborg HK a cucerit titlul în Danemarca, cu Jakob Vestergaard pe bancă.
Jakob Vestergaard şi secundul său vor sosi la Râmnicu Vâlcea în 8 iulie, la reunirea echipei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.