Luni află Apa dacă joacă barajul de promovare

Campioana Doljului, CS Apa Craiova, va afla luni dacă va poate susţine sau nu meciul de promovare în Liga a III-a, decizia aparţinându-le membrilor Comitetului Executiv.

Ca la noi la nimeni. Fotbalul doljean este aparte. Pe lângă numeroasele talente descoperite, această regiune se deosebeşte de celelalte, din păcate, şi prin multitudinea de probleme. Situaţia delicată în care se regăseşte AJF Dolj pare interminabilă şi asta pentru că FRF nu a făcut „lumină“ în privinţa conducerii. Forul oltean este condus în continuare de Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu, deşi nu mai au acest drept în urma unei decizii definitive şi irevocabile a Judecătoriei Craiova luate în septembrie 2011, după un proces intentat de Silviu Bogdan. În plus, cei doi sunt şi suspendaţi din funcţii de FRF. Pe de altă parte, nici Silviu Bogdan nu a urmat toţi paşii ca el şi echipa sa, câştigătoare în alegerile din 25 februarie 2012, să intre în legalitate şi să-şi ocupe funcţiile, lipsindu-i pentru asta o hotărâre judecătorească. Din nefericire, situaţia actuală o afectează pe campioana Doljului, CS Apa Craiova, care ar trebui să susţină miercuri (20 iunie), de la ora 17.30, la Rovinari, barajul de promovare în Liga a III-a, contra vâlcenilor de la Posada Perişani. La ultima şedinţă a Comitetului Executiv, membrii FRF au solicitat ca AJF Dolj să intre în legalitate până pe 13 iunie, altfel Apa Craiova riscă să nu susţină meciul de baraj, întrucât nu există un Birou Executiv legal care să valideze clasamentul Ligii a IV-a Dolj. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar ieri a fost ultima zi în care echipele trebuia să depună actele pentru susţinerea barajului.
Naicu: Jucăm, nu ne facem probleme

Antrenorul formaţiei CS Apa Craiova, Victor Naicu, a afirmat că nu-şi face probleme în privinţa disputării barajului şi că actele au fost depuse ieri la FRF. „Nea Ion Mihai (delegatul clubului – n.r.) este la Bucureşti să depună actele, deci jucăm, nu ne facem probleme. Cum i-au lăsat pe juniori să joace la turneele zonale, semifinale şi finale, aşa or să ne lase şi pe noi. Nouă nu ne rămâne decât să ne pregătim şi să sperăm că vom trece cu bine de acest baraj“, a spus Naicu, pentru GdS şi sport-vartos.ro. „E totul în regulă. Tocmai am depus toate actele la Comisia de Competiţii, deci nu sunt probleme şi vom susţine meciul de baraj“, a punctat Ion Mihai, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
CS Apa face apel către suporterii craioveni să vină să-i susţină la meciul de baraj, punându-le la dispoziţie autocare pentru deplasarea la Rovinari, plecarea fiind programată miercuri, de la ora 15.30, din parcarea de la Billa.

Stângaciu: Datele problemei sunt aceleaşi

Contactat telefonic, juristul FRF Adrian Stângaciu a afirmat că datele problemei nu s-au schimbat şi că o decizie în această problemă se va lua luni, când este programată şedinţa Comitetului Executiv. „E normal ca ei să-şi facă datoria şi să depună actele, dar asta nu înseamnă că vor și juca. Am mai spus-o şi repet, conform regulamentului CS Apa Craiova nu poate susţine barajul, dar membrii Comitetului Executiv ar putea decide luni să dispute acest meci. Eu sunt obligat să îi înştiinţez asupra problemelor, iar dânşii decid. Personal, mie mi-ar părea rău să sufere terţe persoane din cauza AJF-ului, unde este o nebuloasă. Nicu Neagoe suna ieri (miercuri – n.r.) la federaţie şi se prezenta drept preşedintele AJF Dolj, deşi el nu mai are nici un drept în urma acelei hotărâri judecătoreşti. În plus, mai e şi suspendat… Pe de altă parte, nu înţeleg de ce Silviu Bogdan, care a câştigat alegerile în februarie, nu ne-a prezentat până acum o hotărâre judecătorească şi astfel să intre în drepturi. Mai mult de o lună nu dura de la depunere, pentru că nu era vorba despre nici o judecată, ci despre o înştiinţare. E de neînţeles. FRF-ul nu s-a pronunţat până acum în această problemă, dar o va face curând, pentru că nu poate continua aşa la nesfârşit. Eu sper ca Apa Craiova să susţină barajul de promovare“, a declarat Adrian Stângaciu, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.