Mbappé şi-a donat toate câştigurile de la CM către copiii defavorizaţi

Kylian Mbappé, starul Franţei de la Cupa Mondială din 2018, a continuat să îşi surprindă fanii printr-o mişcare filantropică, informează presa din Hexagon, citată de Mediafax. Vârful francezilor nu a dezamăgit echipa Paris Saint-Germain care l-a cumpărat pentru aproape 187 de milioane de euro în 2017. Cele patru goluri memorabile ale lui Mbappé înscrise în cele şapte meciuri de cupă mondială l-au transformat în al doilea cel mai tânăr jucător care a înscris într-un turneu final. Cel mai tânăr din istorie este legendarul brazilian Pele.
Acum, tânărul de 19 ani plănuieşte să ajute copiii din spitale şi pe cei cu dizabilităţi să joace fotbal şi îşi donează toate câştigurile de la Cupa Mondială către organizaţii caritabile pentru a face acest lucru posibil.
Kylian Mbappé susţine organizaţia Premiers de Cordee încă din 2017, şi a declarat pentru cotidianul L`Equipe că veniturile lui ar ajuta mai mult într-o cauză umanitară.
Mbappé a câştigat aproximativ 20.000 de dolari per meci şi un bonus de peste 300.000 de dolari pentru victoria Franţei, potrivit Sports Illustrated. În total, vârful francez va dona peste 450.000 de dolari.
„Kylian, el este un om foarte bun“, spune Sebastian Ruffin, managerul general al organizaţiei caritabile. „Când îi permite programul, intervine pentru noi cu plăcere, are o relaţie forate bună cu copiii. Mereu găseşte cuvintele potrivite să îi încurajeze“, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.