Promovarea găzarilor, la cheremul membrilor FRF

Găzarii au luat licenţa, dar vor afla abia mâine, după şedinţa Comitetului Executiv, dacă vor promova în Liga I direct de pe locul trei sau dacă vor susţine un meci de baraj cu FCM Târgu Mureş.

Formaţia olteană Gaz Metan Severin şi-a asigurat locul trei în seria a doua din liga secundă şi, beneficiind de decizia Timişoarei (locul doi) de a-şi retrage licenţa, ar trebui să promoveze în Liga I, conform regulamentului FRF în vigoare. Totul pare simplu la prima vedere, însă, după o declaraţie făcută la „cald“, după Adunarea Generală de la începutul săptămânii trecute, de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spiritele s-au încins. Mitică de la Ligă a spus că locul Timişoarei, rămas „vacant“, ar trebui să fie ocupat de echipa câştigătoare a unui posibil baraj susţinut de formaţia de pe locul 15 din Liga I, FCM Târgu Mureş, şi cea de pe locul trei din seria Timişoarei, în speţă Gaz Metan Severin. Problema va fi lămurită mâine dimineaţă, când la Casa Fotbalului va avea loc şedinţa Comitetului Executiv, incertitudinea şi teama planând asupra grupării de la Dunăre.
Vicepreşedintele severinenilor, Răzvan Lupu, a dezvăluit, pentru GdS şi sport-vartos.ro, că ieri- dimineaţă a primit un răspuns pozitiv în privinţa licenţei. „Am primit un telefon de la Bucureşti şi ni s-a zis că totul este ok cu licenţa. Raportul domnului Viorel Duru este favorabil, iar acum trebuie să treacă prin Comisia de Licenţiere, dar e clar că răspunsul este pozitiv. Deci din punctul acesta de vedere putem merge în Liga I, acum mai depindem de hotărârea Comitetului Executiv, care, sperăm noi, să fie favorabilă“, a spus Lupu.

Bondrea: Dreptatea este de partea noastră!

Antrenorul formaţiei Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, nu concepe ca echipa sa să nu acceadă în primul eşalon al ţării, afirmaţiile sale fiind motivate de regulamentul FRF şi de munca prestată. „În primul rând, vreau să îmi exprim bucuria pentru îndeplinirea obiectivului, pentru că nu a fost deloc simplu. A fost un retur de campionat bun, l-am început destul de ezitant, dar l-am terminat într-un tur de forţă. Locul trei este obţinut meritat, am dovedit foarte multă forţă în faţa unor echipe puternice, pentru că seria asta a fost echilibrată, cu foarte multe echipe cu experienţă, care au jucat ani buni la nivelul primei divizii, dar am făcut faţă cu brio. Este bine că ne-am asigurat locul trei. Mai rămân două etape, pe care din punctul meu de vedere trebuie să le câştigăm şi să arătăm că nu a fost întâmplătoare evoluţia noastră de anul acesta. Bine ar fi ca decizia pe care o va lua federaţia să ne favorizeze, pentru că merităm şi este perfect regulamentar. Nu ştiu ce să zic în privinţa barajului. Federaţia noastră este imprevizibilă, ia tot felul de decizii. Nu există în cazul nostru decât o singură variantă: promovarea. Ar trebui boicotată întreaga competiţie, pentru că trebuie să se ‘spargă’ şi situaţia asta de ambiguitate. Regulamentul este clar şi nu se schimbă de la toamnă la iarnă, este ilogic. Regulamentul spune clar, cad trei echipe şi promovează două. Mai auzisem pe cineva că trebuie să jucăm baraj şi cu echipa de pe locul trei din prima serie… Păi aşa trebuie să jucăm şi cu locul trei din Sri Lanka, Bangladesh. Nu e posibil aşa ceva“, a spus „Profesorul“, mâhnit de situaţia ingrată. „Nici un regulament FIFA sau UEFA nu spune altceva decât promovarea echipei imediat următoare celei care nu a îndeplinit condiţiile de licenţiere sau de altă natură, deci totul este foarte clar. Ar fi un abuz dacă s-ar proceda într-o altă manieră şi n-am promova direct. Dreptatea este de partea noastră! Accederea în Liga I ar fi un lucru excepţional pentru oraşul Drobeta Turnu Severin. Sunt convins că stadionul va fi plin la jocuri şi sunt convins că prezenţa în prima ligă ar fi de durată, nu cum au fost Voinţa Sibiu sau CS Mioveni. Judeţul are forţă să ţină echipa la nivel înalt“, a punctat Marian Bondrea.

Costică Vâlcea şi-a anunţat retragerea de la Severin

Surpriză de proporţii înaintea partidei de pe „Municipalul“ din Severin, dintre Gaz Metan şi Mureşul Deva, Gheorghe Constantin şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al clubului oltean. Costică Vâlcea şi-a justificat decizia chiar în programul de meci, invocând singurătatea şi problemele de sănătate. „Rândurile pe care le aştern acum sunt urmare a unei lungi chibzuinţe. Sunt adresate tuturor celor care au avut încredere în mine, în proiectul pe care l-am avut la Severin: transformarea Gaz Metan într-o echipă de top! Mulţumiri se cuvin publicului severinean, unul civilizat şi atât de drag mie, tehnicienilor, investitorilor, dar mai ales jucătorilor Gaz Metan Severin, cei care au încercat şi de multe ori au reuşit, prin jocul lor, să bucure miile de spectatori prezenţi pe cochetul nostru stadion. Din păcate, în orice activitate există şi un sfârşit. Chiar dacă el vine prea repede sau nu este dorit de toţi, starea mea de sănătate, miile de kilometri parcurşi şi, nu în ultimul rând, singurătatea m-au determinat să iau această decizie: la finalul sezonului, colaborarea mea cu Gaz Metan Severin va lua sfârşit. Acest anunţ l-am făcut acum, tocmai pentru ca staff-ul care va continua munca mea să aibă timp suficient la dispoziţie pentru a-şi pregăti strategia, fie ea pentru Liga I (locul pe care ne aflam ne confera speranţe reale în acest sens), fie pentru Liga a II-a. Rămân însă, de oriunde voi fi, acelaşi statornic susţinător al Severinului“, acesta a fost mesajul lui Costică Vâlcea, care va continua însă muncă în fotbalul românesc, el fiind reprezentatul seriei a doua din eşalonul secund în Comitetul Executiv al FRF.

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.