Severinenii intră în focurile Ligii I contra lui Dinamo

Nou-promovata Gaz Metan Severin va debuta în ediţia 2012-2013 contra „câinilor“ lui Dario Bonetti, în timp ce Pandurii Târgu Jiu va primi vizita celor de la „U“ Cluj.

Astăzi dimineaţă, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a stabilit programul ediţiei 2012-2013 a Ligii 1, care va începe pe 21 iulie. Conform tragerii la sorţi, nou-promovata Gaz Metan Severin va debuta pe prima scenă contra bucureştenilor de la Dinamo, partida urmând să se desfăşoare pe „Municipalul“ de la Dunăre. Programul elevilor lui Marian Bondrea continuă cu următoarele dispute: FC Braşov (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Astra Ploieşti (d), Universitatea Cluj (a), Gaz Metan Mediaş (d), Ceahlăul Piatra Neamţ (a), FC Vaslui (d), Oţelul Galaţi (a), CSMS Iaşi (d), Rapid (a), Petrolul Ploieşti (d), CFR Cluj (a), Pandurii (d), Gloria Bistriţa (a), Steaua (d), Viitorul Constanţa (a).
Tehnicianul găzarilor, Marian Bondrea, a afirmat că nu avea preferinţe în privinţa echipei rivale din prima rundă şi consideră că venirea lui Dinamo pe „Municipal“ poate fi un mare câştig. „Nu ne e frică de Dinamo, chiar dacă este o echipă mare. Pentru noi, ca nou-promovată, cu oricine am fi jucat ne era greu. Faptul că vine Dinamo pe ‘Municipal’ poate fi un câştig, stadionul va fi plin, entuziasmul mare şi, cine ştie, poate producem surpriza. Nu pot spune că programul ne avantajază sau nu, toate meciurile sunt grele, pentru că e Liga 1, dar le vom pregăti pe fiecare în parte cum vom putea mai bine şi vom încerca să obţinem maximum la fiecare joc“, a spus „Profesorul“, pentru GdS şi sport-vartos.ro. „Mai avem câteva zile din vacanţă, apoi ne aşteaptă perioada de pregătire, pe care trebuie să o tratăm foarte serios. Trebuie să ne întărim lotul cu câţiva jucători valoroşi şi sper ca în cantonamentul din Austria să avem parte de adversari puternici“, a completat Marian Bondrea.
„Îmi doresc să debutăm cu dreptul, chiar dacă e vorba de Dinamo, dar până atunci mai e mult de muncă“, a spus vicepreşedintele severinean Răzvan Lupu, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
„Este un program dificil, dar cu trei-patru plombe serioase vom fi puternici. Nu îmi e frică de Dinamo, pentru că o să avem un lot mai omogen decât al lui Dario Bonetti, stadionul o să fie plin, deci putem începe cu dreptul. O să fie bine, o să vedeţi“, a declarat vicepreşedintele Gheorghe Frăţică, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
„Nu mi se pare un program greu. Cu Dinamo o să câştigăm, pentru că ei ne vor trata un pic de sus şi până o să-şi dea seama că nu e de glumit cu noi o să fie prea târziu. Stadionul o să fie plin, entuziasm mare, o să fie super. Pe ei, ce să mai vorbim!“, a spus, pentru GdS şi sport-vartos.ro, căpitanul găzarilor, Marius Bălău, care astăzi a împlinit 32 de ani.

Gorjenii, mulţumiţi de programare

Cealaltă reprezentantă a Olteniei din Liga I, Pandurii Târgu Jiu, va avea un debut de sezon mult mai liniştit decât Gaz Metan Severin. Trupa lui Petre Grigoraş va întâlni în prima rundă pe Universitatea Cluj, echipă care s-a slăbit foarte mult faţă de sezonul trecut, în urma numeroaselor plecări de jucători la Petrolul Ploieşti. Iată restul programului pe care îl vor avea gorjenii: Gaz Metan Mediaş (d), Ceahlăul Piatra Neamţ (a), FC Vaslui (d), Oţelul Galaţi (a), CSMS Iaşi (d), Rapid (a), Petrolul Ploieşti (d), CFR Cluj (a), Dinamo (d), Gloria Bistriţa (d), Steaua (a), Viitorul Constanţa (d), Gaz Metan Severin (a), FC Braşov (d), Concordia Chiajna (a), Astra Ploieşti (d).
„Programul este bunicel, dar nu aş vrea să vorbesc decât despre primele meciuri, pe celelalte vom avea timp să le analizăm. Jucăm cu Universitatea Cluj acasă în prima etapă, ceea ce este foarte bine, pentru că un succes va conta foarte mult pentru moral. Apoi mergem la Mediaş şi e foarte important să obţinem măcar un punct. Sunt două meciuri în care eu îmi pun mari speranţe“, a declarat Grigoraş, pentru GdS şi sport-vartos.ro. „Vacanţa s-a cam dus, mâine (astăzi – n.r.) voi reveni la Târgu Jiu, ca să începem treaba. Obiectivul echipei îl vom stabili numai la sfârşitul perioadei de pregătire“, a completat Petre Grigoraş.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.