A curs şampania la Dunăre

Gaz Metan Severin a câştigat astăzi cu 2-0 (Al. Marin ’36, Moutinho ‘74) în faţa celor de la Juventus Bucureşti, acesta fiind ultimul meci din Liga a II-a pentru olteni. Promovarea a fost stropită din belşug cu şampanie, cântecele şi horele întreţinând atmosfera de sărbătoare.

Gaz Metan Severin – Juventus Bucureşti 2-0

Gaz Metan Severin: Şteţca (’80, M. Neagoe) – Mirescu, Bălău, Dandea,Giurgiu (’80, L. Rusu) – Neacşa, Mitic, Bălace, Zaharia – Moutinho, Al. Marin (’65, Abba). Antrenor: Marian Bondrea.

Juventus Bucureşti: Sardescu – H. Crişan, Bârsănel, Daia, Ilie (’46, Stănică) – Petrescu, Slobozeanu (’46, Chiva), Buştea (’71, Dincă), Radu – Bănuţă, Busuioc. Antrenor: Emil Floruţ.

Antrenorul găzarilor, Marian Bondrea, s-a declarat fericit că a reuşit accederea pe prima scenă şi a declarat că abia aşteaptă duelurile cu marile forţe ale fotbalului românesc. „Este o zi deosebită din viaţa noastră şi mă bucur că am reuşit această promovare istorică. Vreau să punctez că astăzi (sâmbătă – n.r.) nu este un punct final, ci un punct de pornire, de fapt a început ceva frumos. Abia aşteptăm meciurile tari din campionat. Sunt totuşi puţin trist, pentru că mă aşteptam ca la acest ultim meci să avem mai mulţi spectatori (doar 4.000 de suporteri au fost în tribune – n.r.). Un asemenea eveniment trebuia tratat cu mai mult respect“, a punctat Bondrea, după o „baie“ cu şampanie în vestiar.

Odată cu promovarea, formaţia de la Dunăre îşi va schimba denumirea, Gaz Metan urmând să se transforme în FC Severin, Romgaz-ul urmând să rămână doar sponsor la echipă. „Echipa se va numi FC Severin în noul sezon din Liga I, nu Gaz Metan, deoarece Romgaz e doar sponsor, dar nici FC Drobeta, pentru că nu ne întoarcem la ceea ce a fost, la trecut!“, a spus directorul Romgaz, Vasile Cârstea.

Evenimentul a avut şi un moment mai puţin plăcut, preşedintele Gheorghe Constantin având probleme serioase cu inima, pe fondul emoţional, medicii de pe salvare reuşind să-l readucă la normal după foarte mult timp de la fluierul de final al meciului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.