Alexandru Deaconu a acceptat funcţia de preşedinte al CCA

Alexandru Deaconu a declarat, astăzi, că a acceptat propunerea conducerii Federaţiei Române de Fotbal de a prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, rămasă vacantă după demiterea lui Ion Crăciunescu. „Am acceptat propunerea federaţiei pentru funcţia de preşedinte al CCA. Momentan nu pot da mai multe amănunte”, a afirmat Deaconu, pentru Mediafax.
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în unanimitate, în şedinţa de miercuri, ca, în cazul în care va accepta, Alexandru Deaconu să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
În vârstă de 40 de ani, Alexandru Deaconu va renunţa la activitatea de arbitru o dată cu preluarea funcţiei de preşedinte al CCA.
Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a fost demis, miercuri, din funcţie de Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului. „Am fost demis astăzi de Comitetul Executiv fără niciun motiv. Aşa au vrut cluburile din Divizia A şi aşa s-a hotărât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur şi simplu m-au demis”, a declarat Ion Crăciunescu.
La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunţa că douăsprezece cluburi din Liga I solicită înlocuirea lui Ion Crăciunescu din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un străin, propunerea urmând să fie supusă votului în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Mai mulţi conducători de cluburi au fost nemulţumiţi de delgările arbitrilor la meciurile echipelor lor şi de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arătat deranjaţi de faptul că Ion Crăciunescu le-a luat apărarea public arbitrilor chiar şi atunci când, în opinia preşedinţilor de cluburi, aceştia greşeau.
Comitetul Executiv a aprobat, în 13 octombrie 2011, numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care urma să conducă acest for până în 2014.
El l-a înlocuit pe Vasile Avram, arestat într-un caz de corupţie. Crăciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 – octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.