Alin Artimon începe evaluările

După ce a reuşit să salveze CSM Vâlcea de la retrogradare, antrenorul Alin Artimon a anunţat că în etapele care au mai rămas de jucat până la finele acestui sezon va face o selecţie riguroasă a jucătorilor pe care-i va mai păstra în lotul pentru ediţia următoare a campionatului. Atunci când, aşa cum şi finanţatorul Cătălin Rufă a anunţat, formaţia vâlceană ar putea ataca promovarea în Liga I.

„Din moment ce obiectivul nostru a fost îndeplinit şi din punct de vedere matematic, vom purcede la o evoluare corectă a lotului de jucători, pentru a şti exact pe cine ne mai putem baza în sezonul viitor. Astfel, pe toţi cei care nu vor corespunde ţelului nostru îi vom direcţiona către alte echipe. În schimbul lor, va trebui să aducem fotbalişti tineri sau cu experienţă, în funcţie de ceea ce-şi propune conducerea clubului. Nu sunt eu cel care pot să decid în această privinţă. Dacă oficialii se vor gândi la un obiectiv mai îndrăzneţ, atunci şi mutările trebuie să fie realizate în acest sens”, a spus Artimon.

„La Vâlcea, am găsit jucători cu o dorinţă enormă de a progresa”

Chiar dacă spune că, în vară, „ar putea tăia în carne vie”, tehnicianul bănăţean i-a lăudat pe jucătorii din actuala echipă. „Încă de când am venit în Zăvoi, le-am spus tuturor că e nevoie de multă muncă. Aveţi însă cuvântul meu de onoare că nu vreau să-i laud, dar dacă e să compar toate echipele pe care le-am antrenat, acesta e grupul de jucători care munceşte cel mai bine. Şi pot să spun că am pregătit câteva formaţii importante, de Liga I, de Liga a II-a. Iar când spun că muncesc bine, mă refer în primul rând la dorinţa de a progresa, capitol la care sunt ireproşabili din punctul meu de vedere. Sper să putem păstra şi în continuare relaţia aceasta de respect dintre antrenor şi jucători şi modul în care ei se pregătesc, deoarece numai aşa vom face performanţă”, a precizat principalul din Zăvoi.

„Trebuie să stabilim exact ce ne propunem în sezonul care urmează”

Tehnicianul formaţiei vâlcene a mai afirmat că, până în acest moment, nu s-au purtat tratative cu vreun jucător vizat să vină la CSM din vară. „Nu cred că a sosit momentul să discutăm despre acest aspect. Deocamdată, suntem încă în plin campionat, iar meciurile pe care le mai avem de jucat sunt mai importante. Într-adevăr, tatonăm terenul, ca să zic aşa, dar nu mai mult decât atât, de aceea nici nu se poate spune că a fost vorba de aşa-zise tratative. Sunt anumite poziţii, unii jucători pe care-i avem în ţintă, dar sincer, până acum, n-am demarat discuţii mai ample, pentru că mai întâi e foarte important să stabilim exact ce ne propunem în sezonul care urmează”, a conchis Alin Artimon.

Sursa: arenavalceana.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.