AUREL ŢICLEANU, LA BORNA 53

Universitatea Craiova a fost o echipă iubită de foarte mulţi spectatori din Craiova, Oltenia, dar nu numai, iar răzvrătirea ei împotriva echipelor departamentale din Bucureşti s-a materializat în patru titluri naţionale (din care trei până în 1990), şase cupe, plus celebrele calificări, în premieră pentru echipele româneşti de club, în sferturile Cupei Campionilor Europeni (1982) şi semifinalele Cupei UEFA (1983). Echipa acelor ani – ’80,’81,’82 – a fost supranumită „Craiova Maxima”, iar prin performanţele obţinute este considerată cea mai valoroasă din istoria grupării alb-albastre.

„Toţi acei jucători de la Universitatea Craiova au fost mari pentru că au fost oameni în primul rând, caractere tari, care au dat dovadă de spirit de sacrificiu, apoi au fost foarte buni jucători, fiecare în parte, dar şi mai buni când jucau pentru echipă, fie că s-a numit echipa naţională a României sau Universitatea Craiova.
Cred că această echipă nu se putea naşte şi nu putea juca astfel decât la Craiova!”. Această caracterizare perfectă a Maximei a fost făcută de unul din componenţii ei, Aurel Ţicleanu, care astăzi îşi aniversează ziua de naştere, „Chiose”, cum este poreclit Ţicleanu, împlinind 53 de ani. Din vara anului trecut, Aurel Ţicleanu a pregătit echipa Uhud Club, liga a II-a, din Arabia Saudită, dar colaborarea cu clubul saudit a încetat în decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.