Barca nu renunţă la luptă

dani_alves1

Eşecurile din ultimul timp înregistrate de FC Barcelona în campionat, în faţa rivalei Real Madrid, şi Liga Campionilor, cu AC Milan, în prima manşă a optimilor celei mai prestigioase competiţii inter-cluburi, a dat naştere multor critici şi controverse. Marţi, de la ora 21.45 (Digi Sport 1), “Barca” va susţine pe teren propriu un test elocvent în privinţa formei sportive pe care o traversează. Catalanii vor întâlni pe AC Milan în manşa secundă a optimilor, având de “întors” scorul de 2-0, altfel fiind eliminaţi din Liga Campionilor, unde îşi propuseseră câştigarea trofeului.
„Dacă noi vom juca aşa cum ştim noi, avem şanse bune de calificare. Disputa cu Milan va fi deschisă până în ultimul minut. Abia aştept să intru pe teren la acest meci şi să dau totul pentru şansele noastre. Sper să reuşim să ne ridicăm la aşteptările pe care le au fanii noştri din întreaga lume. Avem încredere în noi. Barcelona este o echipă mare, dar atunci când nu acţionăm cu toţii în acelaşi sens, ea devine o echipă normală. Depinde numai de noi, de capacitatea noastră de a evolua cu atitudinea potrivită la acest meci retur”, a declarat fundaşul Barcei, Dani Alves, pentru uefa.com.
Brazilianul a admis că la Barcelona s-a simţit absenţa tehnicianului Tito Vilanova, aflat departe de echipă din decembrie, în SUA, pentru a urma un tratament: „Este normal să simţim lipsa cuiva în care aveam mare încredere, ale cărui idei erau ascultate cu ochii închişi şi care ne ajută în momentele grele. Este ca şi cum echipei i l-ai lua pe Leo Messi. Când unei echipe îi lipseşte liderul, lucrurile nu mai merg la fel de bine. Dai totul, faci maximul posibil, dar tot îi simţi lipsa. Lipsa lui Tito nu trebuie să fie un alibi pentru eventualele înfrângeri. Am câştigat meciuri şi fără el. Numai că înfrângerile Barcelonei sunt mult mai mediatizate decât victoriile. Până acum nu am avut vreun moment dificil, dar era normal ca la un moment dat să se întâmple. Acum, trebuie să fim puternici ca să putem trece peste el”.
Celălalt meci al serii, din manşa a doua a optimilor Ligii Campionilor, se dispută în Germania, Schalke primind vizita turcilor de la Galatasaray (21.45, Digi Sport 2). În meciul tur, confruntarea de la Istanbul s-a gterminat la egalitate, scor 1-1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.