Chelsea vrea bani de la Juve pentru Mutu

22_Mutu_EPA_1d9fffb209

Gruparea Chelsea Londra a depus un memoriu la FIFA împotriva clubului Juventus Torino, prin care solicită compensaţii de mai multe milioane de lire sterline, deoarece italienii l-au legitimat pe Adrian Mutu, după ce acesta fusese concediat pentru consum de cocaină. Cazul va fi analizat de Comisia de Litigii a FIFA în această săptămână, informează Mediafax, care citează Daily Mail.
Un purtător de cuvânt al clubului Chelsea a declarat pentru Press Association: „Acţionăm pe căile legale pentru a ne recupera banii cuveniţi şi vom continua să facem asta“.
Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în 2004, iar de nouă ani clubul englez duce o luptă în instanţe pentru a-şi recupera banii pierduţi atunci când l-a transferat. După ce a ispăşit o suspendare de şapte luni, Mutu a semnat cu Juventus prin intermediul grupării Livorno – care a acţionat ca şi intermediar, deoarece Juventus depăşise limita de jucători extracomunitari. Instanţele elveţiene l-au obligat pe Mutu să plătească daune compensatorii în valoare de 17,2 milioane de euro către Chelsea, însă internaţionalul român nu a achitat această sumă, iar gruparea londoneză a demarat acţiuni împotriva cluburilor Juventus şi Livorno, deoarece l-au luat pe jucător fără să plătească nici un ban.
Chelsea a plătit aproximativ 22 de milioane de euro pentru Mutu atunci când l-a transferat de la Parma, iar Juventus l-a vândut pentru opt milioane de euro la Fiorentina. De asemenea, Chelsea a urmat căile legale pentru a recupera trei proprietăţi deţinute de Mutu în Miami, acestea valorând câteva milioane de lire în total.
Adrian Mutu (34 de ani) evoluează în prezent în Franţa, la formaţia AC Ajaccio. El a anunţat că intenţionează să se retragă din activitate la finalul sezonului viitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.