CORNELIU STROE ŞI PAVEL BADEA AR PUNE-O DE-O NOUĂ ECHIPĂ

Omul care a creat Craiova Maxima are în plan salvarea fotbalului craiovean. Corneliu Andrei Stroe vrea ca împreună cu Pavel Badea să reclădească Ştiinţa după modelul clubului de legendă care a fost odată: echipa să fie o secţie a clubului sportiv Universitatea.

A adus glorie fotbalului craiovean, iar acum vrea să-l readucă la viaţă. Corneliu Andrei Stroe, omul care a clădit Craiova Maxima, are acum un plan de renaştere a fotbalului craiovean. Împreună cu Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea Craiova, Stroe încearcă să creeze şi o secţie de fotbal la clubul universitar.  „Încercăm să facem o echipă la CS Universitatea Craiova, de liga a patra, dar nu prea vrea ministerul, pentru că nu vrea să se asocieze cu FRF, care e organizată ca un SRL şi care are o reputaţie destul de proastă în concepţia conducerii ministerului” , a declarat Stroe. În ciuda refuzului iniţial al ministerului, creatorul Maximei este optimist:  „Din 2012 încercăm. Cu studenţi de-ai noştri, sunt copii destui la şcolile de fotbal din judeţ. Echipa s-ar autofinanţa, nu sunt puţini oameni care doresc să vină lângă echipă, chiar şi în Divizia D”. 

S-ar numi Universitatea

În ceea ce priveşte numele viitoarei echipe, Stroe spune că aceasta nu ar avea cum să se numească altfel decât Universitatea. „Scopul nostru este deocamdată să înfiinţăm echipa. Avem şanse mici, dar nu e imposibil. Noi putem face un club de fotbal Stroe-Badea, dar majoritatea oamenilor vor Universitatea. Nu are nicio importanţă cum se cheamă echipa dezafiliată pentru că atunci când înfiinţezi o secţie de fotbal la clubul Universitatea, ce nume ar putea avea echipa? Se spune şi în legislaţie ca echipele înfiinţate la cluburile universitare să poarte denumirea unităţii de învăţământ”, a mai spus Stroe. Mai mult decât atât, acesta a lăsat să se înţeleagă că palmaresul clubului de fotbal nici nu a plecat vreodată din „mâinile” instituţiei de învăţământ şi că acesta ar putea reveni la noua echipă: „De la instituţia Universitatea din Craiova nu s-a emis niciodată vreo hârtie că s-ar fi cedat palmaresul în momentul în care secţia de fotbal s-a despărţit de clubul universitar, în 1994. De fapt, nici nu s-a solicitat atunci asta. Dar palmaresul este o discuţie viitoare”.

Nici o secţie de fotbal în ţară

Cele mai mari probleme legate de înfiinţarea unei secţii de fotbal la CS Universitatea Craiova se leagă de refuzul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, aşa cum se numeşte în prezent. În ţară există 24 de cluburi universitare şi nici măcar unul nu deţine şi o secţie de
fotbal.

 

Sursa: Prosport.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.