CRĂCIUNESCU NU VREA SĂ AUDĂ DE STRĂINI

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat, astăzi, că nu va accepta niciodată să fie umilit în România, după ce cluburile FC Vaslui şi Steaua au solicitat FRF aducerea de arbitri străini la partidele importante din returul campionatului.

„Două cluburi, Steaua şi FC Vaslui, unul în 23 decembrie şi celălalt în 20 decembrie, au trimis FRF două cereri cu acelaşi conţinut şi ele ne-au fost repartizate nouă. Noi am avut şedinţă la CCA şi cu unanimitate de voturi am stabilit că nu suntem de acord cu aducerea de arbitri străini. Este o dorinţă a LPF, pe care probabil că o va înainta Federaţiei, iar Federaţia o va înainta către noi. Eu niciodată nu vreau să fiu umilit în ţara mea. Nu trăim într-o insulă izolată, suntem în centrul Europei. Cum ne-ar privi toată Europa că nu suntem în stare să găsim în ţară nouă arbitri? Nu eu am crescut asta, eu am lăsat lucrurile bune în 2005, iar după şase ani acestea sunt debusolate complet”, a spus Crăciunescu, pentru Mediafax.

 

Fiecare cu… banii lui

 

Ion Crăciunescu a afirmat că începând din retur plata arbitrilor se va face prin intermediul FRF şi nu ca până în prezent, când arbitrii erau plătiţi în baza unui contract de prestări servicii.  „Noi avem un regulament. La fel ca şi LPF suntem un organism autonom pe relaţia cu FRF. În relaţia cu cluburile şi FRF suntem într-o relaţie de independenţă. Am fost într-o situaţie atât de penibilă prin faptul că angajaţii erau angajaţi două ore la unmeci, încât e demn de Stan şi Bran de comicii vestiţi ai calului. În ceea ce priveşte faptul că suntem plătiţi pentru activitatea noi, trebuie să fim plătiţi. Începând din retur, plata se va face de către FRF, pentru că nu trebuie să avem niciun fel de legătură cu Liga sau cluburile” , a explicat Crăciunescu.

Potrivit lui Crăciunescu, CCA va avea un buget de 500.000 de euro în 2012. „FRF a înaintat o adresă ieri prin care ni se recunoaşte autonomia economică prin care noi ne gestionăm fondurile. Ni s-au stabilit fondurile, care sunt de 500.000 de euro, dar sunt supuse controlului FRF şi Comisiei de Cenzori. Lucrurile sunt clare. În ceea ce priveşte problemele de arbitraj, noi suntem autonomi, chiar dacă suntem legaţi de FRF. Noi ne stabilim toate lucrurile în legătură cu arbitrajul, delegări, teste fizice, teoretice, cursuri, descoperirea de talente” , a subliniat Crăciunescu.

Adunarea Generală extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) se va întruni, luni, de la ora 12.00, iar unul dintre punctele ce vor figura pe ordinea de zi se referă la aprobarea delegării arbitrilor străini la unele meciuri din Liga I. Adunarea Generală extraordinară a fost convocată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.