Craiova Maxima a făcut show la Severin

Foştii jucători ai FC Drobeta şi Craiovei Maxima s-au duelat duminică, de Zilele oraşului Drobeta Turnu Severin, oferind publicului spectator momente plăcute de fotbal.

Sfârşit de săptămână cu mult joc şi voie bună pe malul Dunării, Zilele oraşului Drobeta Turnu Severin fiind presărate cu multe momente cultural-artistice. Evenimentul special l-a constituit un meci de fotbal old-boys, oponente fiind FC Drobeta şi Craiova Maxima, încheiat la egalitate, scor 5-5 (Mănescu ’2, ’44, Stănică ’11, Donoată ’27, C. Iovan ’43 / Cristescu ’7, ’25, Balaci ’17, Săndoi ’22, Cârţu ’41). Spectacolul de pe stadionul „Municipal“ (aproximativ 4.000 de spectatori), prezentat de crainicul Edi Nicola şi de Gabi Balica, a cuprins discursurile primarului Constantin Gherghe şi a invitatului acestuia, fostul ministru al apărării naţionale, actualmente senator, Mihai Stănişoară, a căpitanului Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu, şi a fostului mare arbitru Nicolae Rainea, care a şi dat lovitura de start a confruntării. Înainte de primul fluier al centralului Marian Balaci, jucătorii actualei echipe a Severinului, Gaz Metan, le-au dăruit flori şi fanioane fostelor glorii ale fotbalului românesc, pozându-se cu ele.
Componenţa echipei old-boys a FC Drobeta a fost următoarea: Dan Racolţea, Dumitru Păun, Ioan Chirocet, Benone Văduva, Mihai Sârboiu, Dorian Gugu, Dan Donoată, Ioan Nicola, Vasile Mănescu, Jean Stănică, Dan Grăbeanu, Valentin Martalogu, Gheorghe Gădăleanu, Mişu Vintilă, Constantin Iovan, Ovidiu Pătrulescu, Ovidiu Brehui şi Cornel Mihart.
Din tabăra Craiovei Maxima au făcut parte următorii: Florin Dumitru, Nicolae Negrilă, Nae Tilihoi, Costică Ştefănescu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Aurică Beldeanu, Silvian Cristescu, Emil Săndoi, Sorin Cârţu, Ilie Balaci, Grigore Ciupitu, Narcis Mohora, Gigi Ciurea, Dănuţ Bica.
În pauza meciului a fost prezentat şi lotul echipei de handbal feminin Terom Z Iaşi, care va trece sub patronajul oraşului Drobeta Turnu Severin la finele acestui sezon, fiind la un pas de promovare pe prima scenă a ţării.

Ilie Balaci, emoţionat de revederea cu publicul mehedinţean

După jocul de pe „Municipal“, Ilie Balaci a făcut o scurtă cronică, amintindu-şi totodată de trecutul său de la Severin şi nu numai. „Să fim serioşi, de unde atâta tiki-taka la noi, e alt fotbal acum. Poate datorită neputinţei noastre de a mai face sprinturi am pasat mai mult… Craiova era o echipă care putea să intre şi cu mingea în poartă şi să dea gol de la distanţă, atacam tot timpul şi asta plăcea publicului craiovean. Noi, cei din Craiova Maxima, ne întâlnim destul de des, şi ne face plăcere să venim la astfel de evenimente. Sunt mereu emoţionat de revederea cu coechipierii mei, acum m-am întâlnit cu foştii mei elevi şi colegi de la Severin, deci este un motiv în plus de bucurie. Da, aici, la Severin am fost de toate, jucător, antrenor şi chiar finanţator al echipei, de asta sunt atât de iubit aici… Amintiri plăcute, dar care nu întotdeauna fac bine, pentru că sunt nostalgic, nu este uşor să priveşti înapoi cu 22 de ani. Vedeţi, vremea trece“, a spus „Marele blond“, punctând că îşi doreşte un meci al amintirilor şi pentru publicul craiovean. „Îmi place să cred că voi juca astfel de meciuri şi pe ‘Ion Oblemenco’. Sper să fie ceva bine organizat, pentru că aceşti fotbalişti merită mult mai mult. Sunt convins că dacă vom juca la Craiova vor veni 15-20.000 de spectatori“.

Crede în reafilierea Craiovei

Întrebat despre antrenorat, Ilie Balaci nu s-a simţit deloc în largul său, suferind că nu a avut încrederea conducătorilor Universităţii Craiova, punctând că este convins că FRF va îndrepta greşeala cu reafilierea. „Eu pentru fotbalul românesc, ca şi antrenor, nu însemn nimic sau poate că lumea nu ştie că sunt deţinător şi de licenţa PRO. Nu a zis nimeni: ‘Nea Ilie, hai, vino şi ajută-ne?’ Acum nu am cum să ajut, chiar dacă mi s-ar da echipa n-aş avea ce să antrenez. Cred că e mai bine s-o lăsăm aşa. Mă doare asta, dar trebuie să respecţi părerea omului. Nu pot eu să mă duc să-i bat la poartă, să-i spun că sunt antrenor de fotbal şi să-i zic: ‘N-ai vrea să vin eu la tine la echipă?’ Departe de mine gândul ăsta. Mă duc acolo unde sunt dorit. Din moment ce nu au fost oferte de la Severin, ce să vorbim? Singurul om care m-a întrebat de sănătate a fost Jean Niţulescu, dar mi-a zis doar aşa: ‘Măi Ilie, mi-e ruşine să-ţi zic, n-ai vrea să vii la noi (la ALRO Slatina – n.r.)’? Craiova este o stare şi nu va muri niciodată. Nu vedeţi că vorbim despre ceva ce nu mai există şi totuşi o facem? Adrian (Mititelu – n.r.), care mi-e prieten şi pe care-l cunoaşte-ţi cu toţii, zice multe şi nu trebuie să crezi tot timpul ceea ce spune. El mi-a zis că-mi dă echipa, dar când a avut-o nu mi-a dat-o, iar acum nu poate să-mi dea ceva ce nu are. Dar vreau să cred că atunci când va fi reafiliată echipa mi-o va da mie. Cu toţii vrem să fie reafiliată Universitatea Craiova, să se reînfiinţeze echipa asta! Haideţi să aşteptăm să se întâmple asta şi atunci vom vedea ce va fi, important este ca echipa să revină, spectatorii să revină. Mă îndoiesc să cred că Universitatea va rămâne suspendată, pentru că nu văd de ce. Din câte am înţeles, a fost sancţionată pentru că a fost federaţia chemată în judecată, dar s-a demonstrat că Universitatea n-a dat FRF în judecată. În cazul ăsta, va fi reafiliată şi înscrisă în Liga a II-a. Problema este ce se va întâmpla cu jucătorii, dacă vor reveni la Craiova, ceea ce eu nu cred, şi nu mi se pare normal să revină, şi atunci trebuie să se găsească o soluţie, pentru a găsi bani să se poată face altă echipă“, a încheiat Ilie Balaci.

Costică Ştefănescu: Universitatea trebuie să continue să existe

Căpitanul Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu, s-a declarat bucuros de revederea cu foştii colegi şi a afirmat că speră ca Universitatea Craiova să-şi reînceapă activitatea din sezonul viitor al ligii secunde. „Este o bucurie că ne revedem şi răspundem de fiecare dată prezent când putem. Suntem fericiţi că totuşi spectatorii nu ne-au uitat, vin, ne aplaudă, ne cer autografe şi sunt aproape de noi. Noi am avut un nucleu de jucători de excepţie în acea perioadă, eram foarte mulţi la loturile naţionale, şi, jucând mulţi ani împreună, s-a creat o formaţie greu de învins şi care făcea şi spectacol. Acum, când mă mai întreabă lumea unde am jucat, spun că la Universitatea Craiova, dar care nu mai există. Sper să se rezolve într-un fel, în viitorul apropiat şi această echipă să revină în prim-planul fotbalului românesc. Şi dacă o fi posibil să intre pe mâna unor oameni pricepuţi, cu posibilităţi materiale, să poată să reconstruiască o echipă care să redevină un simbol al fotbalului românesc, ar fi foarte bine. O soluţie se va găsi, cu Mititelu, fără Mititelu, cu autorităţile locale, cu alt investitor, Universitatea trebuie să continue să existe. Eu sunt convins că şi ei (membrii FRF – n.r.) şi-au dat seama că au luat o măsură prea drastică şi că vor reveni asupra deciziei. Poţi să o retrogradezi în divizia a treia, dar nu să o desfiinţezi. Eu cred că se va face o reparaţie morală, pentru că văd şi atitudinea din ultimul timp a lui Mitică Dragomir, a lui Mircea Sandu, şi ar fi un lucru bun”, a punctat Costică Ştefănescu.

Galerie foto:

1 Comment

  1. FOARTE FRUMOS , va felicit pentru ceea ce ati facut , mi-am revazut idolii de la ”U ,, Craiova cat si pe ” LASTUNUL” de la Drobeta .Adica BENONE VADUVA . Va multumesc pentru cea ce a-ti facut ptr. U Craiova ,si sper ca U Craiova sa redevina ceea ce a fost .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.