Craiova Maxima joacă acasă la Sebastian Domozină

Fotbaliştii de legendă ai Universităţii vor juca duminică la Ianca, judeţul Olt, cu prilejul inaugurării bazei sportive „Sebastian Domozină“.

Oltenii se mândresc întotdeauna cu valorile lor şi nu sunt deloc puţine. A venit rândul unui mare om să fie cinstit de cei care i-au fost aproape, i-au apreciat calităţile, fiind vorba despre celebrul comentator sportiv Sebastian Domozină. De acest nume se leagă amintiri foarte plăcute, în special de Craiova Maxima, numerosul public alb-albastru amintindu-şi cu nostalgie şi mai ales cu zâmbetul pe buze de „incursiunile“ lui Domozină. Craiova Maxima a devenit legendă, marele om de radio a „apus“, dar lumea nu l-a uitat. Dovadă stă faptul că duminică, la Ianca (judeţul Olt), locul de naştere, va fi inaugurată o bază sportivă ce va purta numele „Sebastian Domozină“. La evenimentul care va avea loc de la ora 15.00 nu puteau lipsi componenţii celei mai glorioase echipe a Craiovei. După festivitate, fotbaliştii Craiovei Maxima vor susţine un meci demonstrativ cu o selecţionată de old-boys, formată din jurnalişti şi localnici.

„Nea Sebi merită mult mai mult“

Nepotul lui Sebastian Domozină, viceprimarul comunei Ianca, Liviu Domozină, a afirmat ieri, pentru GdS, că ideea numirii bazei sportive a fost ceva firesc, întrucât fostul comentator sportiv era foarte iubit în comuna sa natală. „N-aş putea spune că a fost doar ideea mea, cam toată lumea s-a gândit la acest lucru încă din faza de proiect a bazei sportive. De altfel, şi sala de sport îi poartă numele lui Sebastian Domozină din 2002. Nea Sebi merită mult mai mult, dar măcar atât să facem şi noi“, a spus Liviu Domozină. „Ultima dată a fost chiar la inaugurarea sălii de sport şi parcă ştia că va fi ultima lui vizită, pentru că de-abia a plecat… După ceremonie am stat de vorbă la un şpriţ cam o oră, iar la plecare făcea doi-trei metri şi iar se oprea să vorbească cu noi şi tot aşa… Apoi s-a îmbolnăvit şi a murit, ulterior i-am dat şi numele sălii de sport, iar Consiliul Local l-a declarat post-mortem cetăţean de onoare al comunei Ianca. Anul acesta, se împlinesc 15 ani de la dispariţia lui, ar fi avut 74 de ani dacă mai trăia. A fost un om deosebit, cu o memorie fantastică“, a punctat Liviu Domozină. „Toţi cei din Craiova Maxima au fost receptivi şi au acceptat invitaţia noastră. Vor veni Ilie Balaci, Silviu Lung, Nae Tilihoi, cam toţi ce să mai. Doar Costică Ştefănescu şi Aurică Ţicleanu nu au promis că vin, dar au spus că fac tot posibilul să apară. Vor mai fi prezenţi şi fotbaliştii din generaţiile următoare, Corneliu Papură, Silvian Cristescu, Narcis Mohora. Va fi un eveniment frumos“, a încheiat Liviu Domozină.


„Cum să nu acceptăm invitaţia cu mare drag?! Sebastian Domozină a fost alături de noi tot timpul, a fost prietenul nostru. Păcat că nu mai este printre noi. Am mai jucat la Ianca şi cu alte ocazii, acum ar fi a treia oară, şi de fiecare dată o facem cu mare plăcere. Mergem cu toţii la Ianca, pentru că Domozină a fost un om de cinste“, a punctat căpitanul Craiovei Maxima, Costică Donose, pentru GdS.

Sebastian Domozină
S-a născut pe 15 iulie 1938 în comuna Ianca (judeţul Olt). A absolvit Liceul „Fraţii Buzeşti“ din Craiova şi apoi Facultatea de Ziaristică din Bucureşti. Prima sa transmisiune radiofonică a avut loc în anul 1964, în primul sezon al Universităţii Craiova în Divizia A, la meciul Ştiinţa Craiova – Steaua, scor 0-4. Până în decembrie 1989, Domozină a fost corespondent principal al redacţiei de actualităţi din Radioteleviziunea Română pentru judeţele Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi. Începând din 1990, a fost director al postului Radio Oltenia Craiova. În decursul carierei, el a realizat aproape 1.000 de transmisiuni în direct de la meciurile Universităţii Craiova. Ultima transmisie radiofonică a sa avut loc în anul 1995. Sebastian Domozină era renumit pentru viteza sa în exprimare, comentariile sale fiind foarte rapide. Sebastian Domozină a trecut la cele veşnice pe 10 octombrie 1997 în Craiova şi a fost înmormântat în cimitirul Ungureni, la câţiva metri de golgheterul Universităţii Craiova, Ion Oblemenco.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.