CRISTI IANU, COLEG CU OGĂRARU LA FC SION

FC Sion a primit din partea Federaţiei acceptul de a transfera jucători, după interdicţia avută până acum şi nu a stat deloc pe gânduri. Primul mutare al elveţienilor este un român, atacantul Cristian Ianu, transferul acestuia la gruparea la care este legitimat şi George Ogăraru urmând să fie oficializat astăzi, informează site-ul oficial al clubului elveţian. Potrivit sursei citate, înţelegerea lui Ianu cu FC Sion este valabilă până în 30 iunie 2014, internaţionalul nostru urmând să evolueze cu numărul 28.


Cristian Ianu a evoluat ultima dată la echipa FC Lucerna, rezilierea contractului având loc la începutul săptămânii trecute. Ianu juca la FC Lucerna din iulie 2009 şi a marcat 30 de goluri în 70 de meciuri cu această echipă. Atacantul şi-a început cariera la UTA Arad, echipă la care a evoluat în persioada 1999-2003. Ulterior, el a mai jucat la FC Bellinzona (2003-2007) şi la Aarau (2007-2009).
FC Sion a făcut anunţul referitor la achiziţionarea lui Cristian Ianu după ce, joi, a primit o confirmare în scris din partea Ligii Elveţiene de Fotbal conform căreia poate să transfere jucători în această iarnă. Pe 30 decembrie, Federaţia de Fotbal din Elveţia a decis să retragă 36 de puncte echipei FC Sion, pentru că a aliniat jucători achiziţionaţi în perioada în care avea interdicţie de a transfera fotbalişti, forul elveţian anunţând că a respectat astfel o cerere venită din partea FIFA. FC Sion a aliniat cel puţin unul din cei şase jucători achiziţionaţi în vara acestui an în ultimele 12 meciuri disputate, zece în campionat şi două în Cupa Elveţiei. În urma sancţiunii impuse, FC Sion a ajuns pe ultimul loc în campionat, cu un total de minus cinci puncte, însă îşi poate continua parcursul în Cupa Elveţiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.