Cristi Pustai: A fost un stagiu reuşit

Pandurii se vor întoarce astăzi în România, bilanţul făcut de staff-ul tehnic după cel de-al doilea cantonament din Antalya fiind pozitiv.

Pustai

Pandurii Târgu Jiu a încheiat şi cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya, urmând să revină miercuri în România. Gorjenii nu se vor întoarce acasă, aşa cum ar fi normal, ci se vor deplasa direct la Piatra Neamţ, unde vor rămâne până după partida cu Ceahlăul, programată sâmbătă, de la ora 17.30 (Digi Sport 1), din cadrul etapei a 20-a. Tehnicianul grupării oltene, Cristi Pustai, a tras linie după ultimele 12 zile petrecute pe pământ turcesc, declarându-se mulţumit de modul în care au decurs pregătirile.
„Concluzia este pozitivă. Din cele şase amicale, incluzându-le şi pe cele două din primul stagiu, n-am pierdut nici unul, însă am disputat mai puţine jocuri faţă de cât ne-am fi dorit. Din păcate, am irosit şapte zile la începutul acestei pregătiri, am pierdut acum o săptămână pentru că FRF a mutat începerea campionatului, şi astfel am ratat vreo două jocuri de verificare. Asta e situaţia, nu avem de ce să ne lamentăm. Important este că nu am primit multe goluri şi nu am pierdut. În plus, am şi reuşit să câştigăm cu o echipă bună (Brondby – n.r.), şi sunt mulţumit. Contează calitatea jocului, amicalele au un specific al lor, felul în care majoritatea jucătorilor se angrenează la efort, deci până la urmă eu zic că a fost un stagiu reuşit“, a concluzionat Cristi Pustai, pentru site-ul oficial al clubului.

 

„Ne aşteaptă un retur foarte greu“

 

Chestionat în legătură cu jucătorii cooptaţi în această iarnă, tehnicianul pandurilor a spus că aceştia s-au integrat destul de bine în lot şi speră să confirme în campionat, aşteptându-se totodată la un retur foarte greu.
„Dacă s-au integrat sau nu o să vedem în campionat. Ne aşteaptă 15 etape foarte grele, cât despre omogenizare nu poate fi vorba, deoarece peste câteva zile jucăm la Piatra Neamţ. Important este să acumulăm cât mai multe puncte şi trebuie să fim conştienţi că ne aşteaptă un retur foarte greu. În general, campionatul nostru fiind structurat aşa, pe două părţi distincte, cu o distanţă mare între tur şi retur, în partea a doua este tot timpul mai greu. Este momentul în care se consolidează poziţia celor care merg în Europa, sunt ‘nisipurile mişcătoare’ şi punctele importante pentru echipele care se zbat pentru retrogradare. În momentul în care campionatul se duce spre sfârşit, punctele sunt tot mai greu de câştigat“, a spus Cristi Pustai.

 

„Am fost feriţi de accidentări foarte grave“

 

Deşi s-au consemnat destule accidentări pe parcursul pregătirii, Cristi Pustai este bucuros că nici unul dintre jucătorii aflaţi în convalescenţă nu are probleme grave.
„E important într-o pregătire să nu ai jucători accidentaţi. Din păcate, am pornit cu jucători accidentaţi încă de la început, aici mă refer la Iulian Mamele, la John Ibeh şi Karim Boutadjine. Ibeh a revenit la echipă şi cred că de două zile a intrat într-un program normal de pregătire, însă îi mai trebuie până să ajungă la forma optimă. Mamele nu a revenit deocamdată, dar va fi bine în curând. Karim Boutadjine s-a pregătit bine în primul stagiu, dar s-a accidentat după şi va trebui să recupereze timpul pierdut. Va relua pregătirile zilele următoare. Este normal ca, în condiţiile în care lotul este de 22 de jucători, să-i ai pe toţi apţi. Însă nu putem spune că am avut parte de nenorociri. Pot spune că în acest stagiu am fost feriţi de accidentări foarte grave“, a spus Pustai.

 

Mulţumit de juniorii Cocină şi Piţian

 

Întrebat dacă este mulţumit de lot sau dacă ar dori să aibă o concurenţă mai mare pe un anumit post, Cristi Pustai a spus că nu poate declara decât „de bine“ despre lotul său, din respect pentru jucători. Tehnicianul a punctat totodată că este mulţumit de cum s-au prezentat juniorii Constantin Cocină şi Andrei Piţian în Antalya şi că aceştia se vor antrena în continuare sub comanda sa.
„Un antrenor trebuie să fie mulţumit tot timpul de lotul pe care îl are la dispoziţie, pentru că altfel ar jigni jucătorii cu care lucrează. Cei doi juniori se vor pregăti în continuare cu echipa şi la Târgu Jiu. Sunt doi copii talentaţi. Am înţeles că în pepinieră mai sunt astfel de jucători şi o să-i aducem la echipa mare în momentul în care o să trebuiască să facem 24 de jucători. Eu nu includ portarii în discuţie. Mă refer la 24 de jucători de câmp. O să mai apelăm şi la alţi juniori“, a afirmat Cristi Pustai. „Miercuri, când vom reveni în ţară, o să stabilim lotul pentru meciul cu Piatra Neamţ“, a încheiat tehnicianul oltenilor.
Rezultatele din amicale:
– stagiul 1 din Antalya: Pandurii – Volga Novgorod (Rusia) 1-1 (gol Voiculeţ), Pandurii – Horizont Turnovo (Macedonia) 0-0;
– stagiul 2 din Antalya: Pandurii – FK Zeta (Serbia) 0-0, Pandurii – Jyangsu (China) 0-0, Pandurii – Brondby (Danemarca) 2-1 (goluri Voiculeţ şi Lemnaru), Pandurii – ACS Buftea (Liga a II-a) 1-1 (Piţian).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.