CS Universitatea Craiova prinde contur

suporteri U

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că echipa CS Universitatea Craiova are deja antrenor, un lot de 22 de jucători, buget de 1,5 milioane de euro şi va evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii a II-a pe locul pus la dispoziţie de FRF. „Va fi o asociere între municipalitate, care va veni cu stadionul şi locul în Liga a II-a, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea şi Corneliu Andrei Stroe, şi o societate a unui investitor puternic, care va fi prezentat în curând. Acesta este suporter de mic al Ştiinţei şi va finanţa în primă fază clubul cu 1,5 milioane de euro, are deja 22 de jucători şi un antrenor, care, deşi nu este oltean, este unul de valoare”, a declarat primarul, fără a oferi nume. „Am spus că oraşul nu va susţine decât Universitatea Craiova, iar echipa se va numi CS Universitatea Craiova. Va avea culorile alb şi albastru şi va folosi stema veche, cea cu dungi verticale, aflată în proprietatea CS Universitatea. Fostele glorii mi-au spus că aceasta este echipa care a realizat performanţe, iar Mititelu nu are decât nişte retrogradări şi o dezafiliere. Nu mai există cale de întoarcere, această echipă se va face, chiar dacă şi Mititelu va reuşi să înscrie echipa sa. CS Universitatea Craiova se va înscrie în Liga a II-a, pe locul acordat de FRF. Mi-am dorit să facă Mititelu echipă, l-am susţinut un an, dar a dovedit că nu poate să înscrie clubul în competiţie, nu are nici bani şi nici posibilitatea efectivă. Îi înţeleg disperarea, dar Craiova nu mai poate sta fără fotbal încă un an, chiar dacă este cea mai grea decizie pe care o iau ca primar. Am vorbit cu mulţi craioveni, cu mulţi suporteri, cu fostele glorii şi toată lumea mi-a spus că Mititelu nu poate relansa Universitatea Craiova, aşa că am decis să mă implic eu”, a completat edilul Craiovei.

 

Suporterii, împărţiţi

 

Suporterii Universităţii de la Peluza Sud 97 Craiova au anunţat, printr-un comunicat de presă, că nu vor susţine noua echipă de fotbal a oraşului, pe care o numesc surogat, dar nici nu vor ca echipa fanion a Olteniei să continue sub „bagheta” lui Adrian Mititelu.
„Având în vedere ultimele evenimente petrecute în jurul formării unei noi echipe de fotbal în Craiova ţinem să facem următoarele precizări:
1. Ne dezicem în totalitate de această nouă echipă surogat, echipă ce nu poate reprezenta sub nici o formă continuatoarea adevăratei ‘Universitatea Craiova’. Nu vrem să luăm parte la acest proiect şi nu dorim asocierea noastră cu orice pol de interes ce ar susţine această echipă.
2. Ne menţinem poziţia împotriva politicii dezastruoase de management a actualului finanţator şi susţinem în continuare faptul că situaţia actuală a clubului i se datorează în proporţie de 100%. Considerăm că singura modalitate de salvare a fotbalului craiovean în acest moment ar fi schimbarea acţionariatului ‘Universităţii Craiova’ cât mai repede posibil”, se arată în comunicatul „Peluzei Sud 97 Craiova”.
Cea mai mare comunitate a ultraşilor Ştiinţei, Asociaţia Suporterilor Olteni (ASO), nu s-a pronunţat momentan în nici un fel vizavi de proiectul iniţiat de autorităţile locale şi Pavel Badea. „Noi nu am luat nici o poziţie în momentul de faţă. Vrem să ştim exact despre ce e vorba şi apoi ne vom face publică poziţia. Am înţeles că e treabă serioasă şi ne-am bucura să fie aşa, dar dacă noua echipă nu este continuatoarea palmaresului, a istoriei noastre, nu vom susţine proiectul. Dacă da, atunci vom sprijini această echipă. Numai noi ştim cât ne-am dori să avem o echipă a noastră, fără Mititelu, la câte ne-a făcut de-alungul timpului, dar nu îmbrăţişăm orice echipă. Vom lua o decizie săptămâna viitoare, după ce va fi prezentat public întregul proiect, cu tot cu palmares”, a declarat preşedintele ASO, Irinel Coandă, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

 

Ajică, gonit de pe Stadionul „Ion Oblemenco”

 

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, joi dimineaţă, gruparea Universitatea Craiova „patronată” de Adrian Mititelu de la Stadionul „Ion Oblemenco”, sub supravegherea poliţiei. „Ajică” a fost prezent la stadion însă nu s-a putut opune. „Este o acţiune abuzivă. Eu eram în litigiu şi nu puteam fi evacuat. Eu am făcut atâtea pentru acest stadion. Voi continua să mă lupt pentru dreptate. Voi ajunge de jos, din liga a IV-a, şi voi redeveni puternic, chiar dacă va trebui să ajung în pribegie”, s-a plâns Adrian Mititelu.

1 Comment

  1. SA TE SPELI CU ECHIPA TA FANTOMA PE CAP DOAMNA PRIMAR CA NOUA NU NE TREBUIE NICI O ECHIPA IN CRAIOVA IN AFARA DE STIINTA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.