CSU, amical cu Mioveni

Lincar lumanari

Formaţia CS Universitatea Craiova va susţine vineri, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, o partidă de verificare în compania colegei de serie CS Mioveni, grupare pe care o va întâlni în campionatul Ligii a II-a, seria a 2-a, abia în ultima etapă.

Gruparea alb-albastră a intrat în linie dreaptă cu pregătirea noului sezon, dar acesta nu este ultimul amical din această vară, trupa lui Erik Lincar urmând să mai susţină un test pe 31 august, tot pe „Ion Oblemenco“, în compania unui alt colos al fotbalului românesc care evoluează în eşalonul secund, fiind vorba despre Rapid Bucureşti. Cu ocazia partidei cu giuleştenii, CSU îşi va prezenta şi lotul de jucători cu care va aborda viitoarea stagiune, la finele căreia speră să sărbătorească promovarea.

Meciul de astăzi va fi unul special, dat fiind tragicul eveniment care s-a abătut asupra Craiovei fotbalistice, în speţă decesul marelui fotbalist al Olteniei şi al României, Costică Ştefănescu. Va fi practic o partidă – omagiu pentru căpitanul Craiovei Maxima. Cu această ocazie întreg oraşul îşi va lua adio de la Costică Ştefănescu prin fotbal, sportul pe care el, „Ministrul apărării“ l-a dus la rang de artă.

„A trecut şi prin viaţa mea ca sportiv, a fost antrenorul nostru. A fost un mare jucător al Universităţii. Am primit această veste cu un mare regret, simt o mare durere ştiind ce a reprezentat Costică Ştefănescu pentru noi, ca fotbalişti, şi pentru oraşul Craiova“, a declarat mijlocaşul Gabriel Velcovici.

„Am avut onoarea de a juca alături de Costică Ştefănescu în ultimii ani de carieră ai dânsului, primii ani de carieră ai mei. Am jucat peste două campionate împreună cu dânsul. A fost o plăcere şi o onoare“, a punctat managerul general al CSU, Pavel Badea.

Înaintea fluierului de debut se va ţine un moment de reculege în memoria lui Costică Ştefănescu, iar jucătorii de la CSU vor evolua cu banderole negre pe braţ.

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, are tot lotul la dispoziţie pentru acest test, cu excepţia lui Enache Câju, operat recent la mâna stângă.

 

Bilanţul lui Lincar, pozitiv
Alb-albaştrii au mai susţinut în această perioadă de pregătire zece jocuri de verificare, având un bilanţ pozitiv. CSU a obţinut cinci victorii, 3-2 cu Fortuna Brazi, 2-0 cu Mladost Lucani, 2-0 OFK Petrovac, 3-1 cu Inter Clinceni şi 4-1 cu CS Vişina Nouă, a înregistrat trei înfrângeri: 0-1 cu FC Baloteşti, 0-1 cu Buducnost Podgorica şi 0-1 FK Borak Caca şi a terminat două dispute la egalitate, 1-1 cu CSM Câmpina şi 0-0 cu Unirea Slobozia.

De partea cealaltă, CS Mioveni a înregistrat în ultimele două amicale o victorie clară cu Alro Slatina, scor 4-0, şi a încheiat la egalitate, 1-1, disputa cu divizionara C SCM Argeşul Piteşti. Gruparea argeşeană, antrenată de fostul tehnician al echipei FC Caracal, Iordan Eftimie, a încheiat pe poziţia a noua stagiunea precedentă, cu 28 de puncte acumulate şi un golaveraj pozitiv, 27-23, fiind campioana egalurilor, înregistrând numai puţin de 11 remize.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.