CSU le-a intrat pe sub piele craiovenilor

Trupa lui Erik Lincar a învins-o cu 2-0 pe Rapid 2-0 şi a fost aplaudată la scenă deschisă de cei 7.000 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“.

Oprita

foto: csuc.ro.

Privat în ultimii ani de fotbal de calitate, publicul craiovean şi-a dorit să vadă de la CS Universitatea un joc spectaculos, cu multe ocazii de poartă şi cu dârzenia caracteristică Olteniei. Dacă la prima înfăţişare, cu CS Vişina Nouă, trupa lui Erik Lincar a învins, dar nu a convins, sâmbătă seară, pe „Ion Oblemenco“, contra Rapidului, a fost cu totul altceva. Craiova a învins cu 2-0, golurile fiind marcate de Ivan Dragicevic (’15) şi Andrei Sin (’89), iar jocul său a încântat tribunele, mai ales în partea a doua a jocului, finalul prinzându-i pe spectatori în picioare, aplaudându-şi echipa şi scandând Ştiinţa. Jucătorii, impresionaţi, şi-au salutat la rândul lor susţinătorii, promiţându-le că vor face tot ce le stă în putinţă ca să-i facă fericiţi la finele campionatului. „A fost o seară splendidă, mi-a plăcut atmosfera foarte mult. M-a mişcat şi nu o spun de complezenţă. Ne dorim să-i facem fericiţi meci după meci dacă se poate, iar la finalul campionatului să sărbătorim promovarea în Liga I, pentru că acolo îi este locul Craiovei“, a declarat mijlocaşul Dragoş Dragalina, pentru GdS.

Antrenorul craiovenilor, Erik Lincar, a folosit următoarea formulă: Irimia – Ljubinkovic, Cârjă, Pătraşcu, I. Stancu – Opriţa, Dragalina, Ad. Ionescu, Cr. Ganea – Dragu, Dragicevic. Au mai intrat: Brac – A. Voinea, Fl. Pârvu, Precup, Bardu, Sin, Vișan.
De partea cealaltă, Sandu Tăbârcă i-a utilizat pe: Plopeanu – Voicu, Tinc, Al. Iacob, M. Stoica, Al. Ioniţă, V. Negru, Al. Coman, Doman, Ciolacu, Pancu. Au mai intrat: Mişa, Ad. Grigore, Păun, Fl. Matei, Fl. Lazea, Martin.
Întâlnirea de pe stadionul „Ion Oblemenco“ a fost condusă la centru de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două tuşe de Daniel Mitruţi şi Mihai Iliescu.

 

S-a cântat imnul în autocar

 

Mijlocaşul Daniel Oprița s-a arătat şi el încântat de atmosfera de pe stadionul „Ion Oblemenco“ şi a spus că jocul echipei sale este unul care îi dă încredere în privinţa campionatului. „A fost un joc frumos, reușit, cu altă echipă de tradiție, cu Rapid. E important că am reușit să câștigăm, că facem publicul să vină la stadion. Asta ne dorim. A mai trecut timpul și ne-am obișnuit unii cu alții, deja jocul merge mai bine. Publicul a început să scandeze Știința, ceea ce înseamnă că deja se leagă totul. Ne gândim la meciul cu Gloria Bistrița, din prima etapă. E o echipă care se va bate cu noi la promovare. E un joc foarte important. Este o echipă care a retrogradat acum și trebuie să avem grijă. Ne batem pentru promovare şi cred că toţi ştiu asta: Craiova nu poate sta în divizia B“, a spus Daniel Opriţa.
La rândul său, antrenorul Erik Lincar consideră că echipa sa a făcut un joc bun, spectaculos, şi îşi dorește ca publicul să fie al 12-lea jucător şi în meciurile ce vor urma. „Ţinând cont că sunt două echipe de Liga a II-a, echipe care-și doresc promovarea în primul eşalon, zic eu că a fost un spectacol frumos, lumea cred că a apreciat jocul ambelor echipe. Noi am fost mai pragmatici, deși am ratat cam multe ocazii foarte bune de a înscrie. E îmbucurător că lumea a început să strige Ştiinţa, Ştiinţa şi îi așteptăm și în prima etapă, cu Bistrița, să vină în număr cât mai mare să ne susțină“, a spus Erik Lincar, fiind întrerupt de jucători, care l-au solicitat să vină alături de ei în autocar şi să cânte „Oltenia, eterna Terra Nova“.
CS Universitatea Craiova va întâlni sâmbătă, de la ora 20.45 (TVR), pe teren propriu, formaţia Gloria Bistriţa, în prima etapă a Ligii a II-a, seria a II-a.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.