DANIEL PANCU, DE LA ŞPRIŢ LA ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE

Magistraţii de la JudecătoriaIaşil-au condamnat, vineri, pe atacantul echipei Rapid, Daniel Pancu, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Atacantul poate face apel la această decizie, informează Mediafax.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unei maşini care rula în zona Nicolina. Un echipaj de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, deşi exista un indicator cu „Accesul interzis“.

Poliţiştii au oprit vehiculul şi au început să-l ia la întrebări pe Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut iniţial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Poliţiştii au menţionat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. După preluarea probelor biologice, acesta avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie în sânge.

Avocatul fotbalistului Daniel Pancu, Marius Striblea, a afirmat că a declarat recurs la decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi. „Am declarat recurs în cazul condamnării lui Pancu. Contestăm calitatea celor doi poliţişti care l-au oprit pe Daniel Pancu de a putea fi prezenţi la recoltarea de probe biologice. Astfel, orice probă recoltată cu nerespectarea dispoziţiilor legale este nulă şi nu se poate dispune o condamnare în baza ei“, a spus Marius Striblea.

Atacantul Daniel Pancu a declarat că evenimentul în urma căruia a fost condamnat la zece luni de înschisoare cu suspendare l-a ajutat, făcându-l să deschidă mai bine ochii în viaţă. „Mie îmi pare rău că au trecut trei ani de la acel eveniment neplăcut până la o decizie. Am făcut recurs şi nu contează dacă decizia va veni după încă un an. În orice caz vreau să spun că acel moment m-a ajutat şi m-a făcut să deschid ochii mai bine în viaţă“, a spus, pentru prosport, Daniel Pancu.

 

George Copos: Rămâne un simbol al Rapidului

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că Daniel Pancu rămâne un simbol al clubului giuleştean în ciuda faptului că Judecătoria Iaşi a decis condamnarea lui la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. „Îmi pare sincer rău să aud de această decizie. Chiar nu ştiu detaliile.Dar nu o să îl afecteze pe Daniel, sunt sigur. Până la urmă este doar prima instanţă, sunt convins că se va apăra la recurs şi această sentinţă se va schimba. Imaginea clubului Rapid nu are de suferit din cauza asta. Eu ţin foarte mult la Pancu, iar el rămâne un simbol al Rapidului, un idol pentru suporterii noştri chiar dacă această primă instanţă l-a condamnat cu suspendare“, a afirmat Copos.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.