Derbi oltenesc pe „1 Mai“

ALRO Slatina şi FC Olt sunt pregătite să lupte până la sacrificiu pentru cele trei puncte puse în joc, miza meciului fiind alimentată şi de orgoliile din cele două tabere.

Frate, frate, dar fotbalu-i pe puncte, aşa s-ar „traduce“ partida de sâmbătă, de la ora 11.00 (TVR 3), de pe stadionul „1 Mai” din Slatina, dintre concitadinele ALRO şi FC Olt, duel contând pentru etapa a 16-a din Liga a II-a, seria a 2-a.
În tabăra aluminiştilor lucrurile sunt clare, victoria este obligatorie pentru moral şi pentru ca ALRO să poată spera în continuare la locurile fruntaşe, care duc în Liga I. Pe lângă asta, în zilele premergătoare duelului s-a putut observa că trupa lui Daniel Mogoşanu este totodată precaută, întrucât a păţit-o în meciul tur, când nou-promovata FC Olt a dat peste cap calculele hârtiei şi a câştigat cu 2-1 confruntarea de la Piatra Olt. Un eşec ar „tăia“ elanul lui Ionuţ Stancu şi compania şi ar complica lucrurile din clasament, acelaşi lucru însemnând şi o remiză.
„Nu ştiu dacă e un meci special, se discută mult pe seama rivalităţii. Aşa suntem noi oltenii, ne luptăm între noi ca să câştige altcineva. Eu îl văd ca pe un meci normal şi sper să ieşim noi învingători. La fiecare meci este presiune, nu doar la meciul cu FC Olt, sperăm să trecem peste acest aspect şi să câştigăm fiecare meci. Eu zic că orice alt rezultat în afara victoriei ar fi negativ, inclusiv egalul, la înfrângere nici nu vreau să mă gândesc. Toate meciurile sunt importante, acesta cu atât mai mult cu cât este primul. De primul meci depinde tot parcursul, dacă îl câştigăm mergem cu alt moral la Timişoara, unde ne aşteaptă iar un meci foarte greu”, a spus mijlocaşul Gabriel Velcovici.
Singurul jucător indisponibil din tabăra gazdă este Alin Vigariu, care a acuzat dureri la coapsă. „Unsprezecele” celor de la ALRO Slatina ar putea fi următorul: Savu – Velcovici, Grosu, Răducu, Pasăre – Sg. Popescu, Quist, Precup, I. Stancu – Ene, Boroiban.

Alb-vişinii vor să repete isprava din tur

Dorinţă mare de victorie este şi în tabăra celer de la FC Olt Slatina, însă alb-vişiniii s-ar mulţumi şi cu un punct pe „1 Mai”. „Sperăm să facem un joc bun, iar la final să ieşim cu capul sus. Ne dorim să obţinem cel puţin un punct, dacă nu toate cele trei. ALRO are jucători buni, valoroşi, un lot cu experienţă, sperăm cu o bună organizare a jocului să ne ridicăm la nivelul la care-l prestează ei. Cred că presiunea mai mare va fi pe ei, joacă acasă, însă şi noi avem nevoie de puncte. Suntem încrezători că vom obţine un rezultat bun”, a declarat portarul Alex Bugiu. „Se spune că între echipele locale, în meciul direct, apar orgolii, dar eu nu văd lucrurile aşa. Noi mergem să jucăm, să ne facem cât mai bine treaba, iar la final vom vedea ce va fi. Se poate spune că ALRO are prima şansă, joacă acasă, dar sunt încrezător că putem scoate punct sau puncte. Cred că cine va greşi mai puţin va câştiga. Tratăm meciul la victorie, aşa cum am făcut de fiecare dată. Presiune ar trebui să existe pe ei, au un obiectiv clar, vor să promoveze de anul acesta”, a spus, la rândul său, Adrian Lengyel.
Antrenorul celor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu, ar putea miza în meciul cu ALRO pe următorul „unsprezece”: Bugiu – Bogdanovici, Lengyel, Cruşoveanu, Bancu – Chiriţă, Pavel, Polgar, Melcea – An. David, Dragalina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.