Dinel Staicu: Palmaresul Craiovei e la mine!

Dinel Nuţu (fost Staicu) este cel care i-a vândut Universitatea Craiova lui Adrian Mititelu în 2004 pentru 500.000 de euro, urmând ca la momentul încasării să-i cedeze şi palmaresul.

În alte domenii s-a remarcat ca şef al SIF Oltenia, dar şi prin construcţia Muzeului Comunismului de la Scorniceşti şi a Palatului Republicii Socialiste de la Podari. Fost căpitan de miliţie-poliţie, licenţiat în drept, doctor în economie subterană, acum se află după gratii într-un dosar de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor cu cinci milioane de euro. Am reuşit să-l contactăm prin intermediul site-ului www.dinel-nutu-staicu.ro şi ne-a răspuns unor întrebări. Le-am selectat în special pe cele de fotbal în acest interviu.

După ce aţi fost arestat în capitalism vă mai consideraţi un comunist autentic?

Nu, acum sunt un comunist sub acoperire!

Chiar nu aţi renunţat la ideologia comunistă?

Nu, acum trebuie să rescriu programul P.C.R. şi să îl adaptez noilor cerinţe ale crizei!

Dar nu vă este frică, P.C.R. fiind partid ilegal în România?

Nu, P.C.R. poate fi tradus şi Partidul Capitalist Român şi nu neapărat Partidul Comunist. Mai important este dacă noul program vine sau nu în slujba celor mulţi.

Vi se pare cumva că pluripartidismul nu îi satisface din punct de vedere politic pe cei mulţi?

Pluripartidismul, pe lângă că este generator de tensiuni sociale, prin el însusi, a fost conceput să slujeasca în mod exclusiv interesul clasei politice, nepotismul şi birocraţia, dar consider că nu este nici locul şi nici momentul pentru un astfel de subiect, eu fiind încă arestat!

„Nu mă mai implic în fotbal”

Dumitru Dragomir a declarat că palmaresul Universităţii s-ar afla la dumneavostră şi că vă aparţine. Este adevarat sau e o diversiune?

Da, eu ştiu ce cunoaşte nea Mitică de la Ligă şi mi se pare foarte normal ca acest palmares să rămână la Craiova şi să fie doar al craiovenilor.

Veţi pretinde bani pentru cedarea lui?

Nu, niciodată nu voi formula o astfel de pretenţie, nici eu şi nici fiscul nu ar trebui să ceară vreun cent pentru el. Vreau să fiu clar: chiar daca am acest palmares, eu, Dinel Staicu, vă spun răspicat că nu mă voi mai implica vreodată în fotbal sau în alte noi afaceri în România.

De ce?

Pentru că îmi este frică să mai fac afaceri în Romania. Poţi fi arestat indiferent dacă eşti vinovat ori nevinovat.

Sursa: prosport.ro.

Update:

Comunicat Universitatea Craiova

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA va organiza joi, 24 mai, la ora 14.00, la sala de conferinţe „Sebastian Domozina”, de la stadionul „Ion Oblemenco” o conferinţă de presă în care va demasca, cu acte indubitabile, abuzurile săvârşite de-a lungul timpului, de către Sandu Mircea şi Dragomir Dumitru la conducerea FRF, respectiv LPF.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.