Dragomir despre decizia Curţii de Apel în cazul Craiova: Frecţie la un picior de lemn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, astăzi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a excluderii Universităţii Craiova este o frecţie la un picior de lemn, pentru că gruparea olteană nu poate fi reprimită în Liga a II-a deoarece nu are licenţă. „Pentru noi, codul penal este regulamentul sportiv. Noi judecăm după un regulament dat de FIFA, dat de UEFA. Justiţia în România este supremă pe probleme de justiţie, pe probleme de sport nu. Este o frecţie cu diană la un picior de lemn. I-a pus în posesie. Ei au retrogradat pe linie sportivă în divizia B, nu i-a scos federaţia. Tot pe linie sportivă trebuie să revină în prima ligă. Ei trebuie să se ducă la divizia B. Dar la divizia B, vechea societate are datorii şi nu poate să funcţioneze. Tribunalul i-a dat Unviersităţii Craiova, care are două identităţi sportive – deci fals, să se ducă în divizia B. Dar dacă nu are licenţă nu poate funcţiona în divizia B”, a afirmat Dragomir la RTV, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Şeful LPF nu ştie dacă Federaţia Română de Fotbal va face recurs la această decizie. „Nu mă interesează. Dacă vor avocaţii federaţiei să facă recurs, bine, dacă nu, nu. Echipa Universistatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a, nu e de resortul meu. Oricum, FRF dăduse o echipă de divizia B la Craiova, aşa că nu era nicio problemă, este acelaşi lucru. N-am nimic împotrivă, să se organizeze… Dar îi trebuie licenţă . Dacă are datorii nu poate să obţină licenţa. Licenţa trebuie să o ia de la UEFA. Acolo ce-i mai face? Până nu plăteşte datoriile nu poate. Mai are o problemă. Patronul Universităţii a abreviat două societăţi cu acelaşi certificat de identitate sportivă. Are datorii mari la fisc, are datorii la Piţurcă, are datorii la jucători, are datorii la antrenori, are datorii la LPF, întrucât a luat peste 1,7 milioane printr-o escrocherie”, a adăugat Dragomir.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 20 iulie 2011.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.