Ediţia a 13-a a Memorialului „Ion Oblemenco“, un fiasco

David 2000

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact în intervalul 14 – 16 iunie, la Corabia, a avut loc ediţia a 13-a a Memorialului „Ion Oblemenco“, turneul fiind destinat juniorilor născuţi în anul 2000. La start au fost prezente opt echipe, împărţiţe în două grupe, după cum urmează: grupa A: CSJ Ştiinţa U Craiova, Pandurii Târgu Jiu, CSS Turnu Măgurele, Alro Slatina; grupa B: CSS Corabia, CSS Caracal, CSS Alexandria şi CSS Slatina.
Referindu-ne strict la desfăşurarea fotbalistică a evenimentului, faza grupelor a fost câştigată de CSJ Ştiinţa U Craiova, respectiv CSS Corabia, pe locurile secunde terminând Pandurii şi CSS Caracal. În meciurile din semifinale, ambele cu „cântec“, CSJ a pierdut cu 1-0 întâlnirea cu CSS Caracal, iar Pandurii s-a retras de pe teren când conducea cu 1-0, oferindu-le posibilitatea celor de la CSS Corabia să ajungă în finală şi să câştige totodată trofeul, depăşind cu 2-1 gruparea caracaleană.
Intrând în amănunte, partea a doua a întrecerii a fost catastrofală, un adevărat fiasco, pătând numele „Tunarului“, lăsându-se cu injurii, palme şi sticle aruncate din tribune.

 

„Nu o să mai jucăm niciodată fotbal în oraşul Corabia“

 

Antrenorul formaţiei CSJ Ştiinţa U Craiova, Valentin David, a afirmat că nu s-a simţit niciodată mai umilit pe un teren de fotbal, cum a fost la Corabia. „Nici acum nu-mi revin de nervi. E incredibil ce s-a întâmplat la Corabia, unde organizarea a fost sub orice critică. Atât noi, cât şi cei de la Pandurii, am fost efectiv umiliţi. Organizarea a fost execrabilă. Am avut parte de un arbitraj ca pe timpul lui Nea Nicu, centralul Dragoş Muşoroi mirosea a alcool şi a făcut tot ce a vrut pe teren. M-a trimis în tribună şi pe mine, şi pe secundul meu, am fost scuipaţi, unu a dat cu o sticlă de plastic în mine, apoi altul a venit şi mi-a tras o palmă. Iar pe teren a fost ‘măcel’. Cei de la Corabia au vrut neapărat să câştige turneul. Nu înţeleg de ce nu ne-au spus, că nu ne mai prezentam. Îmi cer scuze, acum sunt cu Pandurii la Sibiu, trebuie să ne cazăm şi nu mai pot vorbi, dar vă poate povesti totul secundul meu de la CSJ, Ilin Toma. Oricum, nu o să mai jucăm niciodată fotbal în oraşul Corabia. I-au pătat numele lui Ion Oblemenco“, a spus Vali David, pentru GdS şi sport-vartos.ro.
I-am urmat sfatul şi l-am contactat pe Ilin Toma pentru a merge pe „firul“ evenimentelor. „Totul a pornit de la doi juniori de la Caracal, pe care noi i-am contestat, portarul Dragoş Diaconu şi mijlocaşul Alin Fica. Ăştia au fost transferaţi de Corabia de la Caracal, special pentru Cupa Hagi Danone, pe care au câştigat-o în dauna lui FC Vaslui, şi acum sunt probleme, pentru că moldovenii au contestat transferurile. Aceşti doi copii nu fuseseră trecuţi pe foaia de joc, dar se antrenau şi jucaseră în meciurile trecute, deşi nu figurau nicăieri. Noi am semnalat acest lucru domnului Gigi Vâlcu, organizatorul turneului, care l-a sunat pe antrenorul de la CSS Caracal să-i treacă pe cei doi pe foaia de joc, cu toate că aceasta fusese încheiată. Ne-am revoltat, dar Vâlcu i-a transmis lui Vali David că ‘ştiai că aşa e aici, de ce faci gălăgie. Ai venit, acum nu joci?’. Am zis că e turneu amical şi am jucat, dar mai bine n-o făceam“, a spus „secundul“ Ilin Toma.

 

„Ne-au făcut praf cu arbitrul“

 

Dacă în meciurile din grupă a fost linişte, în semifinale a fost „circ“. „La meciul nostru cu CSS Caracal, arbitrul central, un localnic de vreo 45 de ani, şi-a bătut efectiv joc de noi. De la început a fluierat contra noastră, iar după vreo 15 minute m-a trimis pe mine în tribune că am vociferat la un fault evident şi nesemnalizat de el. I-am dat motiv. Am trecut în tribune, în spatele băncii, unde am fost înjurat şi apostrofat de parcă nu ştiu ce făcusem. A continuat să arbitreze în nota lui, iar înainte de pauză l-a eliminat şi pe Vali David, că a comentat, spunându-i că aşa vrea el. Un spectator a dat cu o sticlă în Vali, iar altul a venit şi i-a tras o palmă, abia apoi au venit doi jandarmi şi s-au liniştit apele. În repriza a doua, la un henţ imaginar, arbitrul a dat penalti, iar noi am vrut să scoatem echipa de pe teren. În final am decis să terminăm jocul şi să plecăm acasă. Nici nu am mai trecut de centrul terenului, că era ofsaid sau fault. Asta a fost la noi, dar şi în cealaltă semifinală au fost probleme tot din cauza brigăzii de arbitri. La 0-1 pentru Pandurii, acelaşi central a prelungit meciul 15 minute şi a dat 11 metri pentru Corabia, o decizie pe care nu a înţeles-o nimeni. Constantin Frimu, antrenorul celor de la Pandurii, a scos echipa de pe teren şi nu a mai revenit asupra deciziei. Efectiv nu ştim de ce ne-au mai invitat din moment ce ei au vrut să joace finala cu CSS Caracal“, a punctat Ilin Toma.

 

Gigi Vâlcu: Au venit şi au făcut scandal

 

Contactat telefonic de GdS şi sport-vartos.ro, organizatorul Memorialului „Ion Oblemenco“, Gigi Vâlcu, a spus că lucrurile au stat cu totul altfel şi că oficialii CJS Ştiinţa U Craiova s-au dat în stambă. „Sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a petrecut. Nici nu aş vrea să vorbesc despre acest incident. I-am crezut prietenii mei şi ei ce au făcut? Pe cei de la Pandurii nu sunt atât de supărat, pe cât sunt pe cei de la CSJ. Nu vreau să mă apuc eu să vorbesc despre ce e la CSJ că ar ieşi urât… Era un turneu amical, dacă voiau să câştige cu orice preţ trebuia să ne spună. De ce atâta ambiţie nu ştiu. Arbitrajul nu a fost deloc tendenţios, nu ştiu de ce acuză ei. Dacă ei nu au putut să câştige, au dat vina pe arbitri. Cum să nu ia lumea atitudine în privinţa lui Vali David, care a înjurat tribuna? Nici nu pot să vă reproduc ce a zis. Credeţi că ei n-au făcut nimic? Au venit şi au făcut scandal, asta s-a întâmplat. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva, pentru că turneul era în memoria marelui fotbalist Ion Oblemenco şi meciurile ar fi trebuit să se deruleze sub semnul prieteniei. Chiar discutam cu colegii şi spuneam că această a 13-a ediţie a fost cu ghinion. Adevărul e crunt, dar n-avem cum să-l schimbăm“, a spus Gigi Vâlcu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.