EXCLUSIV – MARIUS BĂLĂU: MĂ SIMT BINE PRINTRE OLTENI

Ardeleanul din apărararea găzarilor consideră că a făcut un pas înainte prin venirea la Severin şi speră să-şi treacă în palmares o nouă promovare.

Sosit la Gaz Metan Severin în vară, Marius Bălău (29 de ani) nu numai că şi-a câştigat rapid locul de titular, dar a devenit indispensabil echipei oltene, alături de care speră să sărbătoarească promovarea în Liga I. „Nu regret nici un moment că am venit la Severin şi după o jumătate de an de petrecut aici pot spune că mă simt bine printre olteni. Dovadă stă faptul că am luat cu mine şi soţia şi fiica de 7 ani, pe care am înscris-o la şcoală în Severin“, a explicat „stâlpul“ defensivei oltene.

Revenind în „iarbă“, Marius Bălău a recunoscut că parcursul găzarilor a fost oscilant, dar se bucură mult că lucrurile au revenit la normal în ultimele etape. „A fost bunicel turul campiontului, dar putea fi şi mai bine ţinând cont de câteva aspecte, cum ar fi valoarea lotului, condiţiile de care beneficiem şi de aportul suporterilor, care au fost alături de noi şi în momentele nefaste. Am făcut meciuri bune, dar în unele am şi dezamăgit… Oricum, faptul că suntem pe locul 4 la jumătatea campionatului e bine, putem spera într-un retur mai bun“, a spus Bălău. „Revenirea asta i se datorează şi lui Marian Bondrea, asta e clar. Este un antrenor cu experinţă şi a ştiut să aşeze lucrurile la locul lor. S-a simţit o schimbare de atitudine în lotul echipei, deşi nu înţeleg de ce aceasta dispăruse…“, a completat fundaşul oltenilor.

„Ar fi extraordinar să promovăm“

Privind spre viitor, Marius Bălău s-a arătat optimist, afirmând că se poate sărbători promovarea la sfârşitul acestui an ţinând cont de faptul că Gloria Bistriţa şi FC Timişoara întâmpină probleme, care le-ar putea ţine în liga secundă şi anul viitor. „Urmează o perioadă de realaxare, dar după trebuie să muncim serios. Cu câţiva juucători şi cu multă seriozitate putem promova de anul acesta, pentru că am înţeles că Timişoara şi Bistriţa ar avea ceva probleme… Ar fi extraordinar să promovăm. Dacă nu se va întâmpla, vom încerca la anul din nou. Pentru mine ar însemna mult să ajungem în Liga I, chiar dacă am mai promovat şi cu Gaz Metan Mediaş şi cu FCM Târgu Mureş. Totul depinde însă de noi, suntem proprii noştri adversari“, a punctat Bălău. „Nu ştiu de ce, dar în România persistă o prostie: promovezi cu un lot, apoi dai afară jucătorii şi aduci alţii, în general de la echipele aflate în coada clasamentului. Nu ştiu care e logica“, a completat Marius Bălău.

„Mi-ar fi plăcut să joc la Universitatea“

Chestionat în legătură cu mare dragoste a oltenilor, Universitatea Craiova, Marius Bălău a mărturist că i-ar fi făcut o deosebită plăcere să îmbrace tricoul Ştiinţei şi că regretă dispariţia acesteia din peisajul fotbalistic românesc. „Dacă mi-ar fi plăcut să joc la Universitatea? Mai întrebi? Nu sunt oltean, dar respect acest simbol şi pot spune că mi-ar fi făcut mare plăcere să joc pentru Craiova, o echipă cu tradiţie, cu suporteri mulţi şi pătimaşi. Nu ştiu cine a fost de vină, dar e păcat că a dispărut acest simbol al Olteniei. Sincer, eu zic că s-a făcut o nedreptate prin dezafilierea Universităţii. Trebuia găsită o soluţie… Sper să revină cât de curând în fotbal, pentru că Universitatea Craiova este mai mult decât o echipă de fotbal, reprezintă o stare de spirit“, a încheiat Marius Bălău.

11 Comments

  1. ma bucur ca ii place la olteni, e un jucator puternic si bun, speram sa ramana tot la noi, mult succes in continnuare ii doresc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.