FC Universitatea a trecut de medici

miti jr

Formaţia FC Universitatea Craiova s-a prezentat astăzi, la prânz, la Policlinica pentru Sportivi din Bănie în vederea efectuării controlului medical. Lista grupării alb-albastre a cuprins următorii jucători: portari: Dumitru Hotoboc, Andrei Preda; fundaşi: Milan Mitic, Bogdan Ciocârlă, Daniel Bălaşa, Eugen Rioşanu, Lucian Avram, Marius Stănia, Sorin Buşu, Cornel Frăsineanu; mijlocaşi: Dorel Stoica, Robert Săceanu, Ionuţ Mârzeanu, Nelu Nicolae, Petre Goge; atacanţi: Stoianof Ovidiu, Robert Căle, Cătălin Crăciun, Claudiu Bălan, Adrian Mititelu Jr. Au lipsit mijlocaşii Acka Stephane şi Rafael Corace, aceştia urmând să fie supuşi testelor abia mâine.
Fotbaliştii de la FC Universitatea îşi vor începe pregătirea mâine seară, de la ora 18.00 fiind programat un antrenament pe unul dintre terenurile complexului sportiv „Ion Oblemenco“. Apoi se va pleca într-un cantonament, la Calafat, care va dura până pe 3 august. Al doilea stagiu al echipei antrenate de Nicolo Napoli se va desfăşura în intervalul 6-23 august, în Austria, cartierul general urmând să se stabilească în zilele următoare.

 

Frăsineanu, gata de luptă

 

Prezent la vizita medicală, „veteranul“ Cornel Frăsineanu a afirmat că stă foarte bine la capitolul pregătire fizică şi că speră să pună şi el umărul la revenirea echipei FC Universitatea pe prima scenă. „Mă simt bine la Universitatea. De aici am plecat, aici m-am consacrat şi îmi pare bine că m-am reîntors. Vreau să-mi ajut echipa şi să reintrăm în Liga I. Sunt foarte bine din punct de vedere sportiv, nu joacă buletinul (aluzie la cei 37 de ani pe care îi are – n.r.). Eu joc în teren şi sper să o fac cât mai bine şi să ne îndeplinim obiectivul. În lotul nostru sunt foşti fotbalişti ai Universităţii Craiova şi câţiva tineri care vor să se afirme şi eu cred că avem o echipă bună. Părerea mea este că există o singură Universitatea Craiova, cea a lui Adrian Mititelu“, a punctat Frăsineanu.
De aceeaşi părere a fost şi miljocaşul Robert Săceanu: „Îmi doresc din tot sufletul a doua promovare cu Universitatea Craiova, de asta am şi venit. Este echipa mea de suflet, sunt oltean şi mi-am dorit tot timpul să joc la Universitatea. Suntem pregătiţi şi vom face o figură frumoasă. O să fie inevitabil să jucăm cu cealaltă echipă a Craiovei. Dacă o să fim în aceeaşi serie o să ne întâlnim şi o să câştige echipa mai bună. Am mulţi prieteni acolo (la CS Universitatea – n.r.), dar pe teren uităm că suntem prieteni, pentru că fiecare îşi doreşte să câştige. Nu ştiu dacă pot fi două echipe cu acelaşi nume, sunt lucruri care ne depăşesc pe noi. Suntem fotbalişti şi trebuie să ne facem treaba pe teren, restul nu e treaba noastră. Au fost doi ani de secetă de fotbal în Craiova, dar acum să sperăm că o să se schimbe lucrurile. Aşteptăm suporterii să vină în număr cât mai mare lângă noi. Universitatea Craiova are suporteri peste tot în ţară, aşa că oriunde o să jucăm, o să fim primiţi cu căldură şi sunt convins că o să avem suporterii lângă noi“.

 

Preda: Mă doare că echipa nu va juca la Craiova

 

Cel mai suporter dintre fotbaliştii prezenţi la Policlinica pentru Sportivi a fost portarul Andrei Preda, cunoscut în rândul suporterilor drept „Gogoaşe“: „Sper să facem o figură frumoasă, să promovăm din primul an. Mi-am îndeplinit visul să joc la Universitatea Craiova. Am două promovări în Liga a II-a şi sper ca anul acesta să am una şi în Liga I. Ştim cu toţii că palmaresul este la Adrian Mititelu şi pe această cale îi rog pe suporteri să vină mâine seară la antrenament, să ne încurajeze şi vom vedea ce va fi. Ne vom antrena pe stadionul ‘Ion Oblemenco’… Este stadionul oraşului. Nu este al meu sau al doamnei Olguţa. Din vene mi-a curs sânge alb-albastru şi nu poate să mi-l cloneze nimeni. Nu cred că ne-ar deranja să întâlnim în campionat altă echipă a Craiovei. A mai fost în trecut şi Extensivul… Asta a primăriei cu siguranţă nu va avea acelaşi nume. Să-şi pună Blue Lions, nu e nici o problemă. Mă doare că echipa nu va juca la Craiova şi o va face la Severin. Primul an de Liga I vom juca pe ‘Ion Oblemenco’, pentru că acolo ne este locul“.
La prima acţiune a echipei FC Universitatea a participat şi fiul finanţatorului Adrian Mititelu, Adiţă declarându-se onorat să facă parte din familia alb-albastră. „Cred că sunt pregătit să joc pentru Universitatea Craiova. Am 16 ani şi am onoarea să fiu în lotul mare al Universităţii Craiova şi de abia aştept să încep pregătirea. Nu are de ce să fie presiune pe colegi că sunt eu băiatul patronului. O să-mi fac treaba cât mai bine şi nu cred că vor fi parti-priuri sau ceva de genul acesta. Voi fi mai aproape de băieţi, nu mai am treabă acum cu tata, el este patron, iar eu angajat în acest moment. Nu am nici un cuvânt de spus la echipă, sunt un simplu jucător. Este visul meu să joc la Universitatea şi sunt foarte fericit. Nu mi-am ales nici un număr, acela care mi se va da îl voi purta cu onoare. Aş alege numărul 11, îl consider norocos“, a spus Adrian Mititelu Jr., care a fost ironic când a fost întrebat de rivala CS Universitatea: „Păi ce, sunt două echipe cumva? E doar Universitatea Craiova. Eu nu am auzit de nici o altă echipă. Nu mă interesează, nu ştiu despre ce vorbiţi. Palmaresul este la unica Universitatea Craiova“.

 

Mitic, bucuros că-l va avea pe Cosic alături

 

Printre vedetele lotului craiovean s-a regăsit şi sârbul Milan Mitic, unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de la CS Turnu Severin. Fostul fundaş de la Poli Iaşi se bucură că nu va fi singurul sârb de la FC Universitatea, de ieri dimineaţă fiind înrolat şi fostul său coleg Bozidar Cosic, ultima dată la FC Olt Slatina, acesta semnând un contract valabil doi ani. „Voi juca tot la Severin, dar eu preferam să joc pe ‘Ion Oblemenco’, că aici e casa noastră. Şi la Severin e bine, stadionul e bun şi avem suporteri şi acolo. Ştiu totul despre Universitatea Craiova, pentru Oltenia nu mai există altă echipă. Când m-a sunat Nicolo Napoli, am fost surprins, apoi am vorbit două minute cu Adrian Mititelu şi am acceptat. Sper să aducem cât mai repede pe Universitatea Craiova în Liga I. Astăzi a venit şi Cosic, eu am vorbit pentru el. Şi-a reziliat ieri contractul cu Slatina şi deja a ajuns la Craiova. Nu a venit la vizita medicală, pentru că a făcut-o deja. Suntem prieteni buni şi mă bucur că vom fi din nou colegi“, a spus Milan Mitic, pentru GdS.
La capitolul achiziţii, oficialii FC Universitatea vor să mai aducă doi jucători, posturile vizate fiind cel de portar şi de mijlocaş ofensiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.