Fotbal / Alb-albaștrii, năuciți de nemți la Leipzig. Mangia, noi când mai contăm pe teren?

Liga Europa, turul trei preliminar – manșa întâi

RB Leipzig – „U“ Craiova 3-1

Stadion: Red Bull Arena, spectatori: 15.000.

Au marcat: Konate ’25, Cunha ’77, Poulsen ’87, 3-0 / Martic ’90+2.

RB Leipzig: Mvogo – Saracchi, Orban (’61, Forsberg), Konate, Illsanker – Klostermann, Bruma (’62, Sabitzer), Deme, Kampl – Cunha, Augustin (’75, Poulsen). Antrenor: Ralf Rangnick.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira (’79, Fedele), Briceag – Martic, Mateiu, Cicâldău, Bancu – Mihăilă (’26, Baicu), Mitriță (’85, Markovic). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Orban ’30 / Kelic ’85.

Au arbitrat: Pawel Gil – Konrad Sapela, Marcin Borkowski; Krzystof Jacubik.

Observatori UEFA: Ray Ellingham (Țala Galilor), Șandor Berzi (Ungaria).

Jucătorii Universității Craiova par să-și fi însușit ei mesajul transmis de antrenorul Devis Mangia după începutul dezastruos de sezon competițional. Acel „calma, calma“ rostit de italian cu mai multe ocazii nefericite s-a instalat în jocul alb-albaștrilor, nicidecum în rândul celor care umplu tribunele la meciurile de pe teren propriu. Echipa din Bănie a mers în Germania, pentru prima bătălie cu RB Leipzig, din turul trei preliminat al Ligii Europa, ca mielul la tăiere, atitudinea jucătorilor din teren lăsând din nou de dorit. A fost 3-1 pentru nemți, după un meci în care au părut că pot să facă tot ce doresc pe teren și doar portarul Mirko Pigliacelli le-a stat în cale și a făcut ca scorul să fie rezonabil. Craiova a trecut de puține ori centrul terenului și a părut o echipă blazată, nevoită să joace fotbal, iar antrenorul său a lăsat impresia că nu știe cum să-și trezească jucătorii. Toate tentativele lui Mangia de revigorare sunt anticipate și dejucate de adversarii întâlniți. Asta o indică și statistica jocului, care nu ne face absolut deloc cinste: posesie 60%-40%, ocazii de gol: 23-2, șuturi pe poartă: 11-2, șuturi pe lângă poartă: 8-0, șuturi blocate: 4-0, lovituri libere: 8-14, cornere: 16-1, offsideuri: 4-1, intervenții portar: 1-8.

Partida retur are loc joi, 16 august, pe stadionul „Ion Oblemenco“, de la ora 19.30, iar strategii Științei trebuie să găsească rapid soluția ieșirii din criză, dacă vor să producă marea surpriză cu Leipzig și să mai rămână la timona echipei. Până atunci, jucătorii Universității trebuie să demonstreze că sunt bărbați adevărați și să câștige la meciul cu Dunărea, de la Călărași, programat duminică, de la ora 15.30.

Ralf Rangnick: Cred că vom face o partidă bună și în România

La conferința de presă de după meci, antrenorul nemților de la Leipzig, Ralf Rangnick, s-a arătat foarte mulțumit de evoluția echipei sale și consideră că în mod normal calificarea nu le poate scăpa, insinuând că Universitatea nu are puterea să le strice socotelile.

„Sunt mulțumit de cum s-a prezentat echipa mea. În prima jumătate de oră mai jucat relativ bine, dar totuși golul a venit mai târziu și am avut câteva oportunități bune chiar pe parcursul primei reprize, când puteam deja să facem și 2-0. Apoi a venit pauza de hidratare, în care am dat noi directive echipei și în ultimele 25 de minute ale partidei ne-am găsit mult mai bine în fața porții, reușind și celelalte două goluri. Puteam să marcăm mult mai mult, însă sunt mulțumit cum s-a prezentat echipa mea. Statistic vorbind, toți cei trei jucători pe care i-am introdus pe parcurs au avut un randament bun, fiecare participând la marcarea unui gol“, a spus tehnicianul lui RB Leipzig.

„Sigur că nu mi-a picat bine golul încasat la final și pot să spun că jucătorii mei au fost și mai supărați. Nu am fost inteligenți în acea fază, pentru că mai erau doar 30 de secunde de joc și balonul se afla în posesia portarului advers. Ar fi trebuit să reacționăm mai rapid, să ne regrupăm și să nu ne gândim doar la ofensivă în finalul jocului și atfel am fi evitat acest gol. Referitor la ce repercusiuni ar putea avea acest gol primit pentru partida retur, cu tot respectul pentru Craiova, trebuie să spun că noi suntem hotărâți să ne facem jocul și în retur. Nu cred că acest gol poate fi decisiv. Mergem foarte optimiști în România și cred că vom face o partidă bună și acolo“, a completat Ralf Rangnick.

Mangia: Fotbalul românesc este inferior celui din Germania

La rândul său, tehnicianul Universității Craiova, Devis Mangia, a pus înfrângerea pe seama valorii campionatului german comparativ cu cel românesc, uitând că rolul lui este acela de a diminua „prăpastia“ și nu de a o evidenția. Un alt alibi a fost folosirea jucătorilor foarte tineri din lot, deși nimeni nu l-a obligat, iar pe bancă e aflau fotbaliști cu experiență, unii chiar internațională.

„Știam de la bun început că ne așteaptă o partidă dificilă și am încercat să fim atenți, concetrați și puțin mai agresivi. Am reușit acest lucru, mai puțin în anumite momente. Am încercat să fim și mai rapizi, dar am greșit ultima pasă. Trebuie să înțelegem cu toții că fotbalul românesc este inferior celui din Germania. Dacă vă așteptați că venim în Germania și o să dominăm, aveați așteptări un pic mai mari. Aceasta este realitatea în acest moment. Ca să câștigi într-o astfel de partidă trebuie să joci perfect, pe când noi am primit două goluri după faze fixe, pentru că nu le-am tratat tocmai bine. Ca să domini o astfel de echipă trebuie să faci o partidă perfectă. Există această posibilitate, dar realizați că este o mare diferență de nivel. Să nu uitați însă că pentru mulți dintre jucătorii mei aceasta a fost prima partidă  internațională. În altă ordine de idei am avut și trei jucători foarte-foarte tineri“, a spus antrenorul italian.

Mangia nu s-a arătat prea optimist nici pentru ce partida retur, chiar dacă golul lui Martic menține o oarecare speranță: „Eu cred în soartă în ceea ce înseamnă viața și poate că nu a fost întâmplător că am înscris acel gol din finalul întâlnirii. Șansele noastre nu sunt cele mai bune în perspectiva de a ne califica în play-off. Pe de altă parte, în astfel de partide internaționale este mai bine să pierzi cu 3-1 decât cu 2-0. Pentru a reuși să întoarcem rezultatul trebuie să facem o partidă perfectă, să avem mai multă personalitate în joc“.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.