Fotbal – Barca ar putea fi nevoită să-l vândă pe Messi

Un raport publicat de The Economist îi face pe fanii Barcelonei să tremure. Privit de majoritatea oamenilor implicaţi in fotbal drept un adevărat model, clubul catalan nu stă deloc bine din punct de vedere financiar şi a strâns o datorie incredibilă de 578 de milioane de euro. Deşi rezultatele din ultimii ani au fost incredibile, iar trupa lui Guardiola a câştigat tot ce se putea, deficitul a continuat să crească şi, anul trecut, s-au mai adăugat încă 9.3 milioane de euro la imensa datorie.
Auditul realizat de compania Deloitte şi scos la iveală de jurnaliştii de la The Economist e cu adevărat îngrijorător pentru Barcelona. Se pune foarte serios problema dacă Barcelona îşi va putea plăti datoriile în perioada imediat următoare, în condiţiile în care împrumutul luat anul trecut de la bănci (155 de milioane de euro) nu a fost plătit până acum.
Barcelona nu e singura formaţie din Spania cu probleme financiare, însă datoria de aproape 600 de milioane de euro a generat deja reacţii dure din partea cluburilor care se luptă pentru supremaţie în Europa. Recent, oficiali ai lui Bayern Munchen au criticat situaţia. Aceştia s-au plâns că statul german susţine financiar Spania, în timp ce ibericii permit cluburilor din La Liga să aibă datorii imense la bugetul de stat, ceea ce face ca formaţiile din Bundesliga să poată scoate şi mai greu capul în cupele europene.
Cum introducerea regulii fair-play-ului financiar presupune ca formaţiile afiliate la UEFA să echilibreze veniturile şi cheltuielile, iar datoriile să fie reduse la 0. Astfel, din 2013 Barca ar putea fi nevoită să vândă jucătorii pentru a nu fi exclusă din competiţiile europene.

Sursa: prosport.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.