Fotbal – Belodedici: Atletico Madrid şi Athletic Bilbao merită să joace finala Europa League

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Europa League la fotbal, a declarat astăzi că echipele spaniole AtleticoMadridşi Athletic Bilbao merită să joace finala competiţiei, programată miercuri pe Arena Naţională din Bucureşti (21.45, Pro TV).

”Atletico Madridşi Athletic Bilbao merită să fie în finala Europa League. Ambele echipe au demonstrat un joc extraordinar de bun. Să ne gândim că au scos echipe importante din Europa. Pentru acest lucru sunt şi aşa de mult iubiţi aceşti jucători. Sunt nişte tineri care joacă foarte bine fotbal. Merită să fie în finală”, a afirmat, pentru Agerpres, Belodedici, care a recunoscut că ”era mult mai uşor pe terenul de fotbal”.
Belo nu are emoţii pentru meci, ci pentru organizare lui. ”Pentru meci o să aibă alţii mari emoţii”, a subliniat Belodedici, a cărui favorită pentru finală a fost Valencia, eliminată de Atletico Madrid în semifinale. ”Valencia era echipa mea favorită, dar, din păcate, nu a venit în Bucureşti. Nu ştiu cine o să câştige. Atletico Madrid şi Athletic Bilbao au atacuri bune, au marcat multe goluri în meciurile precedente”, a mai spus Belodedici.
În legătură cu împlinirea a 26 de ani de când Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni la fotbal, Miodrag Belodedici a spus: ”După ce termin aici, merg la Cheile Grădiştei, să stau cu colegii mei. Abia aştept să stau puţin cu ei, să îi văd. Au fost ani frumoşi, a fost o perioadă frumoasă. Prima cupă a fotbalului românesc şi ce cupă…”
Întrebat când se va mai putea obţine această performanţă de către o echipă românească, Miodrag Belodedici a spus: ”Deocamdată nu, nu ştiu, nu pot să cred. Dar poate, dacă ne reorganizăm şi ne apucăm de treabă ca lumea şi începem să întoarcem privirile spre copii şi începem să îi creştem, să îi educăm, să le oferim tot ce le trebuie, să facem competiţii bune… Dar asta nu ştiu în cât timp se poate obţine”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.