Fotbal – Belodedici: Majoritatea românilor ţin cu Athletic Bilbao

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Ligii Europa dintre Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, din 9 mai, de pe Arena Naţională, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului As, că majoritatea românilor vor susţine echipa pregătită de Marcelo Bielsa. „Românii sunt nerăbdători să vadă echipa Athletic condusă de domnul Bielsa, surpriza Europei. Este echipa la modă. Surpriza turneului. Traiectoria ei a fost extrem de comentată. Manchester United, Schalke… după jocuri bune. Aş spune că majoritatea românilor ţin cu domnul Bielsa şi echipa sa, deşi admiră şi pe Atletico Madrid”, a spus Belodedici, citat de Mediafax.
Întrebat cu cine va ţine la finală, Belodedici a spus: „Cu Bucureşti. Mi-ar fi plăcut să vină aici Valencia, unde am jucat doi ani. Dar oricum va fi o finală minunată. Două echipe care joacă frumos, pe atac. Vor fi multe goluri. Echipele au personalitatea antrenorilor care le conduc. Domnul Bielsa a oferit experienţa sa unui grup de tineri impetuoşi; Simeone antrenează de mai puţin timp, dar transmite ambiţia sa jucătorilor”.
Fostul jucător a adăugat că bucureştenii aşteaptă cu nerăbdare această finală, mai ales pentru că se întâlnesc două echipe spaniole, iar în Spania locuiesc mulţi români.
În probleme câinilor fără stăpân, Belodedici a afirmat că aceştia nu vor fi pe străzile din centrul Capitalei în zilele în care madrilenii şi bascii vin la Bucureşti. „Câini sunt peste tot. Până la birou m-am întâlnit cu unii. Este adevărat, sunt mulţi. Dacă te duci cu bicicleta sau motocicleta, e pericol. Dar în aceste zile vor dispărea, cel puţin în centrul oraşului”.
„Duelul finalei” este în opinia lui Belodedici cel dintre Fernando Llorente şi Radamel Falcao, iar cel care va câştiga acest duel va da titlul echipei sale.
Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată la 9 mai de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.