Fotbal – Mircea Lucescu: E din ce în ce mai greu să câştigi titlul în Ucraina

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, joi, după ce echipa sa Şahtior Doneţk a devenit campioană, că în Ucraina este din ce în ce mai greu să câştigi titlul, în condiţiile în care formaţiile adverse se întăresc în mod constant, informează site-ul oficial al grupării ucrainene, citat de Mediafax. „Pot spune că a câştiga campionatul în Ucraina devine din ce în ce mai greu. Adversarii noştri au crescut constant şi în campionatul viitor vor încerca să se apropie şi mai mult de noi. A fost un sezon dificil, în care am fost mai mereu în spatele lui Dinamo Kiev şi a fost greu să recuperăm. Am câştigat acest campionat pentru că am avut încredere în faptul să suntem cei mai buni şi am arătat asta în fiecare meci. Au existat şi probleme, mai ales în Liga Campionilor, unde nu am putut să ne atingem obiectivele”, a spus Lucescu.
Mircea Lucescu a menţionat că un moment important al sezonului a fost atunci când, după accidentul de maşină pe care l-a suferit la Bucureşti, în luna ianuarie, echipa a trebuit să se pregătească fără el. „A fost dificil după accidentul în care am fost implicat. Am urmărit echipa în cantonamentul de iarnă şi am simţit că lipseşte ceva acolo şi nu mă refer la calitatea antrenamentelor. Atunci am decis să merg la echipă mai devreme ca jucătorii să simtă că sunt alături de ei. A fost decizia corectă. Suntem bucuroşi că am reuşit să câştigăm atât Cupa, cât şi campionatul şi mai vrem să câştigăm Supercupa pentru a demonstra încă o dată că suntem cea mai bună echipă din Ucraina”, a afirmat tehnicianul.
Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, a câştigat, joi, campionatul Ucrainei, acesta fiind al şaselea titlu naţional la gruparea ucraineană pentru cei doi români.
Şahtior a învins în ultima etapă a campionatului, pe teren propriu, formaţia Olexandria, scor 3-0, şi a încheiat sezonul pe primul loc în clasament, cu 79 de puncte. Rivala Dinamo Kiev a remizat cu Tavria Simferopol, scor 1-1, şi s-a clasat pe locul doi, cu 75 de puncte.
Acesta este al şaptelea titlu naţional câştigat de Şahtior Doneţk, al şaselea cu Lucescu şi Raţ. Şahtior s-a mai impus în Ucraina în 2001/2002, 2004/2005, 2005/2006, 2007/2008, 2009/2010 şi 2010/2011.
Echipa din Doneţk a realizat eventul în acest sezon, câştigând săptămâna trecută şi Cupa Ucrainei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.