Fotbal: Radamel Falcao, desemnat omul finalei Europa League

Atacantul columbian Radamel Falcao, care a marcat două goluri pentru Atletico Madrid, în finala Europa League la fotbal, a fost desemnat omul meciului găzduit miercuri seara de Arena Naţională din Bucureşti.
Falcao, care câştigă al doilea trofeu Europa League consecutiv, după ce anul trecut şi l-a adjudecat cu FC Porto, a fost recompensat cu un premiu de Seat, sponsorul UEFA.
Sud-americanul a câştigat şi anul acesta titlul de golgheter al competiţiei, cu 12 goluri, fiind urmat în clasamentul final de olandezul Huntelaar (Schalke 10 goluri), coechipierul său Adrian Lopez – 8 goluri, Fernando Llorente (Athletic Bilbao) – 7 goluri etc.
Atletico a ajuns miercuri seara la 12 victorii consecutive în acest sezon Europa League, victoria cu 3-0 în faţa lui Athletic Bilbao având loc la jocul 100 în competiţie.
Antrenorul Diego Pablo Simeone cucereşte al doilea său trofeu în competiţie, după Cupa UEFA în 1998, cu Inter Milano, ca jucător. Simeone este primul antrenor argentinian care câştigă trofeul.
Atletico a câştigat Europa League pentru a doua oară în trei ani, în lotul actual regăsindu-se doar 5 jucători care au evoluat în 2010: Antonio Lopez, Paulo Assuncao, Alvaro Dominguez, Eduardo Salvio şi Luis Perea.
Ceremonia de premiere a finalei Europa League de la Bucureşti a început cu arbitrii jocului şi a continuat cu jucătorii de la Bilbao, foarte dezamăgiţi de pierderea trofeului. Mai mulţi jucători au izbucnit în lacrimi după fluierul final şi au fost consolaţi cu greu.
Michel Platini, preşedintele UEFA, a înmânat medaliile echipei câştigătoare, precum şi trofeul căpitanului lui Atletico, Gabi. Madrilenii au făcut poze cu trofeul, după care au sărbătorit alături de suporterii lor pe Arena Naţională din Bucureşti.
Atletico Madrid a câştigat finala Europa League la fotbal, după ce a învins pe Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Columbianul Radamel Falcao (7, 34) şi brazilianul Diego (85) au marcat golurile lui Atletico Madrid.

„Nu am cuvinte pentru a exprima bucuria”

Atacantul columbian Radamel Falcao a declarat, după ce a câştigat Europa League cu Atletico Madrid, miercuri seara, la Bucureşti, că nu are cuvinte pentru a exprima bucuria pe care o simte.
”Cuvintele nu pot exprima bucuria pe care o simt. După tot ce s-a spus, că a fost o greşeală că am ajuns la Atletico, este răspunsul meu faţă de cei care au greşit şi m-au criticat. Cred că merităm să încheiem sezonul în acest fel”, a afirmat Falcao la conferinţa de presă care a urmat finalei, citat de Agerpres.
”La primul gol am avut un unghi bun şi am găsit şi spaţiul să marchez. Tatăl meu spune mereu că trebuie să dau spre colţul lung, la bara a doua”, a explicat Falcao prima reuşită a sa, una de senzaţie.
Sud-americanul nu ştie ce îi va rezerva viitorul: ”Nu ştiu dacă vom juca în Liga Campionilor sau în Europa League în sezonul viitor. Duminică avem şansa de a ne califica în Champions League, ne gândim la acest lucru, dar în seara aceasta mă bucur de trofeu”.
Falcao a declarat pentru site-ul UEFA că mulţumeşte lui Dumnezeu pentru şansa care i-a fost oferită şi pe care o au puţini jucători. ”Vreau să le mulţumesc şi coechipierilor, staff-ului, clubului, soţiei şi familiei mele din Columbia. Acest trofeu este pentru ei şi pentru toţi fanii lui Atletico”.
Atletico Madrid a câştigat finala Europa League la fotbal, după ce a învins pe Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Columbianul Radamel Falcao (7, 34) şi brazilianul Diego (85) au marcat golurile lui Atletico Madrid. Falcao, aflat la al doilea trofeu Europa League consecutiv şi pentru a doua oară golgheter al competiţiei, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.