Fotbal – Trofeul Europa League se află la Bucureşti

Trofeul Europa League se află, începând de astăzi, în grija primăriei Capitalei, cupa fiind înmânată de FC Porto (prin intermediul lui Cristian Săpunaru) lui Sorin Oprescu în cadrul unei manifestări care a avut loc pe „Arena Naţională” din Bucureşti, informează Hotnews.


„Stadionul este magnific, vreau să îl felicit pe primarul Capitalei. Este un lucru benefic pentru întreg fotbalul românesc. Federaţia a construit un stadion frumos, este un motiv foarte bun pentru toată lumea să vină la Bucureşti”, a declarat Michel Platini, preşedintele UEFA.
„A fost cel mai important trofeu din viaţă (n.r. a câştiga Europa League anul trecut cu FC Porto), iar în acest an să fie cea mai frumoasă finală organizată până acum” – Cristian Săpunaru, fundaş FC Porto.
„Îmi doresc să avem o finală frumoasă, cu multe goluri. Vom avea peste 30 de mii de turişti din ţară şi străinătate. Cei care asigură servicii în Bucureşti trebuie să se comporte la cel mai înalt nivel. Dacă ne vom descurca onorabil, cu siguranţă UEFA ne va atribui şi alte competişii. De asemenea, Guvernul trebuie să înţeleagă că putem să găzduim un turneu final în 2024. Este un vis al meu pe care sper să-l trăiesc de pe stadion” – Mircea Sandu, preşedintele FRF.
„Stadionul arată frumos, sunt mulţumit. Le mulţumesc tuturor, domnilor Platini şi Sandu şi nu în ultimul rând constructorilor. Eu cred că oraşul este pregătit pentru un asemenea eveniment precum finala Europa League. UEFA este mulţumită, acest lucru mi-a fost confirmat de Michel Platini. L-a impresionat faptul că am reuşit să ne încadrăm în timp şi să ne prezentăm la standardele UEFA. Cel mai bine ar fi ca finala să fie între portughezi şi spanioli, iar spectacolul să fie mai mare” – Sorin Oprescu, primarul Capitalei.
La eveniment au participat, printre alţii, Ilie Năstase, Victor Piţurcă, Gică Popescu, Gică Hagi, Elisabeta Lipa, Ionuţ Lupescu şi Miodrag Belodedici.
Trofeul cântăreşte 15 kilograme, a fost realizat la atelierele Bertoni din Milano (pentru sezonul din 1972) şi a fost folosit şi în timpul în care competiţia se numea Cupa UEFA.
Traseul cupei în Bucureşti:
– Piaţa George Enescu (11-12 aprilie)
– Băneasa Shopping Center (13-16 aprilie)
– Pasajul Universităţii (17-19 aprilie)
– Centrul Vechi (Lipscani) (20-22 aprilie)
– Căminele Politehnicii (23-26 aprilie)
– Arena Naţională (27-29 aprilie)
– Primăria Capitalei (30 aprilie -1 mai)
– Sediul SEAT (2-3 mai)
– Parc Unirii (4-6 mai)
– COSR (7 mai).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.