FRF: Eternele şi fascinantele „calităţi” ale lui Adrian Mititelu

Federaţia Română de Fotbal a postat luni (11 iunie) un comunicat de presă în care ia atitudine faţă de actele pseudofinanţatorului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Mai jos puteţi citi comunicatul FRF:

Perioada care s-a scurs de la 1 iunie a.c. a fost una ce a oferit alte mostre ale uluitoarelor “calități”, pe care un individ din Craiova, pe nume Adrian Mititelu, le etalează ori de câte ori are ocazia.
De fapt, omul nu oferă nimic nou. Nici nu are cum.
Bunăoară,comportamentul, gradul de civilizație (de fapt, lipsa ei) și, de ce nu?, pericolul pe care acest ins – ne referim, desigur, la A.M. – îl reprezintă pentru cei din jur. Cum altfel poate fi interpretată recenta sa “ieșire în decor”, una cu iz interlop, care este mult mai mult decât încălcarea oricărei reguli de civilizaţie şi de bună-creştere, A.M. ameninţând familille Preşedintelui FRF şi Preşedintelui LPF prin declaraţii în direct la un post de televiziune cu profil sportiv(http://www.ziare.com/adrian-mititelu/universitatea-craiova/mititelu-amenintari-incredibile-familiile-lui-sandu-si-dragomir-vor-avea-de-suferit-1170409)?
Mai mult decât atât, deşi pozează într-un adevărat suporter al clubului Universitatea Craiova, respectul acordat fostelor glorii ale Craiovei Maxima practic nu există. Cuvântul “jeg”, folosit tot la un post de televiziune, la adresa lui Sorin Cârţu, numai unul de apreciere față de Craiova Maxima nu poate fi caracterizat. De fapt, el reliefează profunde tare caracteriale și tendința de a călca în picioare pe oricine se pronunță împotriva ideilor sale. Cât despre demersul bodyguarzilor săi, de a-l agresa pe același Sorin Cârţu, nemulţumiţi fiind de modul în care acesta discutase la o emisiune televizată despre înfiinţarea unei noi echipe la Craiova, poate fi asimilat, fără teama de a greși, acelorași apucături interlope, care par să-l definească din ce în ce mai pregnant. (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/socant-sorin-cartu-agresat-de-bodyguarzii-lui-mititelu-politia-a-intervenit-266408.html)
Să ne referim și la faptul că el este un “intoxicator” perfect al opiniei publice. Numai că, de fiecare dată, aberațiile insului respectiv nu reprezintă altceva decât minciuni ordinare, afirmații fără nici cel mai mic temei real sau, după caz, juridic. Ultimul exemplu? “Blocarea” tuturor operaţiunilor financiar-bancare efectuate de FRF şi LPF, prin intermediul conturilor pe care acestea le au deschise la băncile din România. O gogomănie mai mare nici că putea fi debitată. Operațiunile nu au fost periclitate niciun moment, iar oficialul care ar fi oferit senzaționala informație lucrează la o instituție bancară, care nu are relații comerciale nici cu FRF, nici cu LPF.
Recunoaștem, pe de altă parte, că suntem nedumeriți. Cum este posibil ca anumite instituții ale statului, altminteri prompte și vigilente, să nu-i solicite “interviuri”, ținând cont de nenumăratele malversațiuni comise de el, realități de necontestat (nu ca acelea debitate de el), strânse în dosare stufoase, dar care zac în cine știe ce sertare? Probabil că asta are de-a face cu anumite “fluxuri de informații” dinspre A.M. spre respectivele instituții, despre apetența sa față de clasicul sifon în detrimentul apei plate sau a celei minerale, fapt care deschide larg porțile circului mediatic și abuzurilor. Sunt chestiuni care merg dincolo de planul teoretic, ele fiind verificate de realitate.
Având în vedere că individul menționat a agresat constant nu doar imaginea clubului fanion al Olteniei ci şi a nenumărate persoane (foste glorii ale clubului, jurnalişti, etc. – vezi și memoriul unor jurnaliști craioveni, emis cu mai multe luni în urmă și care poate fi accesat apăsând aici), am considerat necesar să inserăm punctul de vedere de față.
O facem, fără a mai intra în alte polemici și schimburi de replici, care să consemneze coborârea nivelului discuției cu un ins incapabil să poarte măcar o discuţie civilizată, bazată pe argumente, inclusiv de ordin lingvistic, argumentul său forte fiind violenţa limbajului, combinată uneori chiar cu violenţa fizică.
Un ins care se distinge prin elucubrații, măcinat de ieșirea sa, încet-încet, din “luminile rampei”, un individ care reprezintă un nimerit studiu de caz medical.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.