GABRIEL TORJE, ÎN PERICOL

Cariera lui Gabi Torje a luat-o iremediabil la vale. Transferat cu mult tam-tam în toamnă la Udinese, mijlocaşul a avut parte de un debut excelent în Serie A. Acesta abia mai prinde lotul grupării italiene.

Două pase de gol şi o evoluţie debordantă. Totul a fost însă ca un foc de paie. Introdus mereu titular în primele 10 runde ale campionatului italian, Torje a dezamăgit tot mai mult de la meci la meci, scrie puterea.ro.
Folosit ca al doilea vârf de Francesco Guidolin, internaţionalul român nu se mai regăseşte deloc. Impactul cu fotbalul italian a fost ca un zid pentru Torje, care nu a jucat în nici un meci mai mult de 70 de minute. Ceea ce este dramatic pentru el e că de trei etape a rămas doar pe banca de rezerve, iar în ultima rundă din Serie A, nici măcar nu a mai prins lotul. Chiar dacă, în declaraţiile oficiale, Guidolin îi ia mereu apărarea, este lesne de înţeles că oficialii lui Udine aveau alte aşteptări de la român, mai ales că atunci când l-au transferat era considerat de departe cel mai bun jucător din Liga 1. Rămâne de văzut ce strategie au italienii cu el, mai ales că în vară mai mulţi jucători vor fi vânduţi.„Gabi este un copil şi trebuie să avem răbdare cu el. Antrenorul său îi dă încredere, iar oamenii de la Udinese îl sprijină. El s-a adaptat mai greu, mai ales că fotbalul din Italia nu se compară în nici un fel cu cel din România. După două săptămâni la Udine, seara nici nu mai vedea patul de cât de obosit era. Nici sistemul de joc nu îl avantajează, dar el trebuie să se pregătească în continuare la fel de bine şi cu siguranţă va juca. Este exclus să fie împrumutat la Dinamo. Nu se ştie ce va fi la vară, dar dacă va rămâne aici, veţi vedea atunci adevăratul Torje. El sezonul ăsta trebuie să se acomodeze, la anul să confirme, iar peste doi ani să fie vândut. Asta e politica lui Udinese”, a declarat, pentru „Puterea”, impresarul jucătorului, Cristea Opria.

Pierde şi naţionala

Faptul că nu mai joacă la Udinese nu e singura problemă pentru Torje, acesta urmând a fi sărit din schemă şi de Piţurcă la echipa naţională. După un an în care devenise titular incontestabil în locul lui Bănel Nicoliţă pe banda dreaptă la prima reprezentativă, Torje este nevoit să facă din nou rocada cu actualul jucător al lui Saint-Etienne, unul dintre copiii de suflet ai selecţionerului, care traversează o formă de excepţie în campionatul francez. „La echipa naţională vor veni de acum înainte doar cei care joacă cel puţin două meciuri în luna premergătoare convocării”, ameninţa Piţi acum câteva luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.