Gae i-a adus trei puncte mari Prometeului

Liga a III-a, seria 4

Prometeu Craiova – Jiul Rovinari 2-1

Stadion „Electroputere“, spectatori: 150.

Prometeu: D. Ciocârlan – Cl. Sandu, G. Şerban, I. Vătu – F. Orban, Dr. Ştoiu, R. Diţă, A. Bratoveanu (’82, C. Creţu), Dr. Puchiu (’77, M. Stamin) – I. Corcoveanu (‘90+1, V. Dinu), I. Gae (’74, E. Preduţ). Antrenor: Viorel Şişoe.

Jiul Rovinari: Dr. Nicolae – L. Lăcătuşu, Ad. Ahriţiculesei, P. Daviţoiu – I. Tudorache, I. Stoian, N. Popescu, C. Văcaru – E. Ecobici (’52, Ad. Vozaru), I.Mondescu (’63, R. Bugij) – C. Văcaru. Antrenor: Cătălin Trofin.

Au arbitrat: M. Bârsan – T. Teodorescu, C. Ancu.

Formaţia craioveană Prometeu a obţinut astăzi, pe stadionul „Electroputere“ din Valea Roşie, o victorie extreme de preţioasă, scor 2-1, cu Jiul Rovinari, partida contând pentru etapa a 23-a din Liga a III-a, seria 4. Trupa lui Viorel Şişoe a început cum nu se putea mai bine meciul, şi-a „sufocat“ adversarul şi a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 8, când Ionuţ Gae (foto, la minge) a reluat cu capul, din şase metri, la colţul lung, o centrare venită din corner a lui Dragoş Puchiu. Forcingul pompierilor a continuat, zece minute mai târziu Puchiu fiind la un pas să majoreze diferenţa de pe tabelă, însă şutul său a lovit stâlpul din dreapta al porţii gorjene. Portarul oaspeţilor, Dragoş Nicolae, a scos mingea pentru a doua oară din plasă în minutul 43, când Gae l-a executat cu un şut sec, din opt metri, la colţul lung, semnând astfel „dubla“.

La reluare, lucrurile s-au inversat. Pe fondul căderii fizice a craiovenilor, jucătorii Jiului Rovinari au controlat ostilităţile din minutul 70, „împingându-şi“ adversarii în propria jumătate. Pompierii au avut şi ghinion, la o fază care nu anunţa nimic s-au văzut nevoiţi să scotă mingea din plasă: Alex Fotescu a trimis un şut-centrare de pe partea stângă, iar mingea a fost deviată nefericit de unul din jucătorii gazdă, lăsându-l fără replică pe tânărul portar Daniel Ciocârlan (‘73). Finalul a fost unul pe contre, însă tabela a „îngheţat“ la scorul de 2-1, spre bucuria gazdelor, care în urma acestui rezultat păstrează şanse bune de a se salva de la retrogradare.

 

Şişoe: Bine că am câştigat

 

Situaţia delicată din clasament îi condamna pe pompieri să câştige acest meci, lucru care s-a şi întâmplat, antrenorul Viorel Şişoe declarându-se mulţumit de rezultat, însă nu şi de joc.

„A fost un meci greu. Bine că am câştigat, altfel pierdeam plutonul de la mijlocul clasamentului şi ne băteam acolo jos la retrogradare. Aşa, păstrăm şanse mari să rămânem. Prima repriză am dominat-o în totalitate, dar în partea secundă unii dintre băieţi au căzut fizic şi asta s-a văzut. E bine că s-a terminat aşa. Acum sper să facem o figură frumoasă şi la Mediaş, să ne întoarcem neînvinşi“, a declarat Viorel Şişoe pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Gae: Sper să marchez şi la Mediaş

La rândul său, omul care a adus victoria Prometeului, Ionuţ Gae, a afirmat că speră să-şi facă un obicei în a marca.

„A fost un meci greu, cum ne aşteptam, dar am reuşit un joc bun şi am luat toate cele trei puncte, ceea ce e foarte important. Mă bucurcă am marcat de două ori în poarta Jiului Rovinari şi vreau să le mulţumesc colegilor pentru ajutorul dat. Dacă s-ar putea, aş vrea să marchez la fiecare meci, dar mai important este ca echipa să câştige, nu cine marchează. Sper să ne salvăm de la retrogradare“, a spus Ionuţ Gae, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.