Gaz Metan Severin, la patru paşi de Liga I

Elevii lui Marian Bondrea au mai trecut de un hop important şi s-au făcut comozi pe locul trei în clasament.

Atmosferă încărcată sâmbătă seară, pe „Municipalul“ din Severin. Toată lumea era încordată înaintea jocului cu Luceafărul Oradea, din cadrul etapei a 26-a din eşalonul secund. Miza jocului era copleşitoare pentru cei de la Gaz Metan, care îşi disputau practic locul trei cu principala contracandidată, o formaţie tânără, tehnică şi bine pusă în teren de Leo Grozazu. Victoria însemna enorm, echivala cu distanţarea la patru puncte şi la un pas uriaş făcut către Liga I.
Găzarii au început precauţi jocul, ceea ce le-a convenit de minune oaspeţilor care i-au avertizat serios în prima repriză, prin Neaga (‘25) şi Muntean (‘31, ‘40), replica oltenilor fiind „palidă“, un şut al lui Moutinho peste poartă (‘8) şi unul al lui Adrian Olah (’16). Observând cursul nefiresc al jocului, tehnicianul Marian Bondrea a operat câteva modificări în partitura de joc, fapt care a schimbat „faţa“ jocului în repriza secundă. O mare ocazie a semnat-o Cosmin Vancea, în minutul 55, şutul său din 15 metri fiind respins cu mare dificultate în corner de portarul oaspeţilor. Un minut mai târziu, Vancea a scăpat de doi adversari în banda dreaptă a atacului severinean şi i-a centrat perfect lui Adrian Olah (foto), care a plasat balonul, cu o lovitură de cap, din şapte-opt metri, pe lângă portarul Samoilă. Până la final s-a jucat pe contre, meciul având şi multe întreruperi, dar tabela a rămas „îngheţată“ la scorul de 1-0, rezultat care îi consolidează Severinului poziţia a treia din clasament.
Gaz Metan Severin: Şteţca – Mitic, Bălău, Dandea, Cosic – Neacşa (‘90+4, L. Rusu), Olah (‘89, Mirescu), Bălace, Zaharia – Moutinho, Vancea (‘78, Abba). Antrenor: Marian Bondrea.
Luceafărul: Samoilă – G. Bogdan, Mihuţ, Letan, A. Achim – Fl. Neaga (‘77, T. Moldovan), D. Muntean, Lupuţ (‘68, Codoban), Bundea, Ianc (‘59, Koneyka) – Blănaru. Antrenor: Leo Grozavu.

 Bondrea rămâne precaut

Antrenorul severinenilor, Marian Bondrea, s-a bucurat de succesul elevilor săi, dar i-a atenţionat că lupta nu s-a sfârşit. „Trebuie să mulţumim publicului severinean, a fost cu totul şi cu totul excepţional şi le mulţumim. A fost o victorie muncită, am întâlnit o echipă bună, arţăgoasă. Jocul nu a fost spectaculos pentru că a fost o miză mare. Îmi pare foarte rău că nu puteţi veni cu noi în deplasare să vedeţi cu totul şi cu totul o altă echipă, care conduce jocul aproape pe tot parcursul lui, dar miza asta a locului trei deja îşi pune amprenta pe subconştientul unor jucători. La pauză le-am făcut câteva corecţii de joc, am ieşit cu o altă aranjare tactică, am schimbat trei dintre jucători, au evoluat pe alte posturi, am făcut acest lucru din considerente care vizau atât adversarul, cât şi jocul nostru şi a fost bine. Poate că, dacă aveam mai multă incisivitate în atac, tranşam mai repede partida. Nu este un final de drum, dimpotrivă, trebuie să continuăm. Mai sunt nişte etape de jucat şi trebuie să confirmăm că rezultatele de până acum nu sunt întâmplătoare. Echipa este în creştere de la joc la joc şi sper să o ţinem aşa cât mai mult timp“, a spus Bondrea. „Emoţii au şi echipele mari, darămite o echipă ca a noastră. Ăsta e fotbalul. Locul trei nu este asigurat, mai sunt patru etape de jucat, nu sunt uşoare, chiar dacă întâlnim unele echipe dinspre coada clasamentului. Întâlnim formaţii bune, mă refer la Târgovişte şi la Piteşti, apoi jucăm echipe care par retrogradate, dar n-aş vrea să apară relaxarea. De altfel, chiar acum după meci le-am spus jucătorilor să ne bucurăm astăzi, apoi de mâine trebuie să pregătim cât mai bine următorul joc, cel de la Târgovişte. Capătul de drum este pentru noi în iunie, după fluierul arbitrului“, a completat Marian Bondrea.

De partea cealaltă, antrenorul orădenilor, Leo Grozavu, a recunoscut superioritatea găzarilor: „Vreau să felicit echipa gazdă pentru victorie şi publicul severinean, care merită să aibă echipă în Liga I, şi le doresc succes. Am făcut o primă repriză mai bună, am avut situaţii mai clare de gol decât adversarii noştri, dar, din păcate, n-am marcat. A fost o singură fază care ne-a surprins şi de acolo am primit gol. Echipa gazdă a fost mult mai pragmatică, mai rutinată, cu jucători cu mai multă experienţă, şi s-a impus. N-am avut un obiectiv de a obţine locul trei, dar până în ultima echipă vom încerca să câştigăm fiecare meci.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.