Găzarii au obţinut o victorie frumoasă cu Motru

Pe o vreme superbă şi un teren sintetic foarte bun, Gaz Metan Severin a reuşit sâmbătă o partidă bună la Motru, câştigând în faţa Minerului cu scorul de 2-1.

Elevii lui Marian Bondrea au dominat ostilităţile din teren în prima repriză, însă puţinele ocazii de poartă nu au avut finalitatea dorită de Alex Marin şi Hugo Moutinho. La reluare, abia intrat pe teren, Cosmin Vancea şi-a arătat clasa în minutul 47. Servit excelent de Milan Mitic, Vancea a reuşit să se desprindă de marcaj şi să-l lobeze de la 12 metri pe portarul Trică, ieşit în întâmpinare (0-1, ’ 47). Replica trupei lui Ştefan Nanu nu s-a lăsat deloc aşteptată, „minerii“ reuşind egalarea la doar cinci minute, Mili Baeram reuşind să profite de o neînţelegere în defensiva severineană, plasând mingea pe lângă Şteţca din câţiva metri (1-1, ’52). Impulsionaţi de pe margine de Marian Bondrea, găzarii au devenit mult mai incisivi în faza de atac, spre mulţumirea primarului severinean Constantin Gherghe, aflat în „marcajul“ preşedinţilor Gheorghe Frăţică şi Gheorghe Constantin. Intrat în banda dreaptă, Alex Neacşa şi-a făcut simţită prezenţa imediat, „Piticul“ reuşind să lovească „rădăcina“ barei din dreapta lui Moiş, abia intrat în poartă (’62). La scurt timp, Neacşa s-a descotorosit de fundaşii motreni şi i-a pus mingea în „cap“ lui Alex Dandea, lovitura puternică a acestuia ducându-se sub bara transversală, semnând astfel un gol foarte frumos (1-2, ’65). Au urmat numeroase schimbări în ambele tabere, însă jocul nu a scăzut deloc din intensitate, dar rezultatul nu a mai suferit vreo modificare.

Minerul Motru: Purcea – Inclăzan, Mânzatu, Dicu, M. Laurenţiu – Draguţescu, Ţiclea, Şoo, Petrovic – Răducă, Buciuman. Au mai intrat: Trică, Moiş – Ceauşu, Nueleanu, Cernica, Ureche, C. Laurenţiu, Baeram, G. Cândea, Oprea. Antrenor: Ştefan Nanu.

Gaz Metan Severin: Şteţca – Mirescu, Rioşanu, Cosic, Giurgiu – Zaharia, Mitic, Dandea, Bălace – Moutinho – Al. Marin. Au mai intrat: Bălău, D. Ignat, Al. Neacşa, L. Rusu, Abba, Vancea, Trifu. Antrenor: Marian Bondrea.

De menţionat faptul că în partea a doua a întâlnirii, doi dintre juniorii Gazului, Giani Cândea şi Oprea, au intrat pe teren în tabăra adversă, la dorinţa celor doi antrenori, intenţionându-se împrumutul acestora la divizionara C. Deşi evoluţia nu a fost deloc rea, tehnicianul „minerilor“, Ştefan Nanu, nu a luat o decizie, dar a dorit să-i mai vadă şi pe viitor.

Bondrea, mulţumit

La finele partidei, tehnicianul Marian Bondrea s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi, menţionând că potenţialul este mult mai mare, punctând faptul că „faţa“ Gazului nu a fost nicidecum cea din partida de joia trecută, cu CS Apa Craiova, pierdută cu 2-0.

„A fost altceva astăzi, băieţii s-au mişcat mai bine, s-au legat pasele, am reuşit să şi marcăm… Nu a mai fost ca la meciul cu Apa, când noi abia ne ţineam pe picioare pe gheaţa aia. A fost prima noastră întâlnire cu mingea de când ne întorsesem din Antalya, până atunci alergasem prin parc sau pe pista stadionului. Dacă ştiam cum e terenul de la Combinat nu mai jucam. De fapt, mai bine nu ne veneam la Craiova, pentru că zăpada a fost mai mare decât la Severin. Aşa cum spuneam, a fost o partidă mai bună, dar încă nu facem ce trebuie. Vom regla jocul în următoarele amicale, pentru că potenţialul este mult mai mare“, a spus „Profesorul“, pentru GdS. „Sper să mai luăm un joc pentru miercuri, sunt discuţii cu mai multe echipe (cu Autocatania Caransebeş şi Pandurii II – n.r.), dar să vedem“, a încheiat Marian Bondrea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.