Gigi Ciurea: Vrem în play-off

Play-off-ul din Liga a IV-a Dolj se anunţă extrem de interesant, în lupta pentru locul care duce la barajul de promovare înscriindu-se şi CSO Filiaşi.

DSC_0076

Cu cât se scurg etapele din Liga a IV-a Dolj, cu atât se „ascute“ lupta pentru locurile din play-off, în prezent concurând cinci formaţii pentru titlul de campioană, performanţă care asigură prezenţa la barajul de promovare în eşalonul superior. Dunărea Calafat, FC Podari şi Prometeu Craiova au spus clar că nu concep să nu joace play-off-ul, promovarea fiind un obiectiv comun, iar CS Işalniţa, şi, mai nou, CSO Filiaşi, sunt hotărâte şi ele să-şi joace şansele până la capăt.
Sâmbătă, în etapa a 23-a, CSO Filiaşi a câştigat, surprinzător pentru unii, în faţa celor de la Prometeu Craiova, chiar pe stadionul „Electroputere“, scor 1-3 (Claudiu Sandu ’32-p / Mihai Răducanu ’14, ’70, Alin Pârvuică ‘83), iar antrenorul Gigi Ciurea a devenit foarte optimist.
„Am muncit bine în această iarnă, avem un lot bun, competitiv şi sperăm să prindem locul patru. Participarea în play-off este un obiectiv realizabil, chiar dacă ne aşteaptă jocuri grele, cu Segarcea, Podari, Leamna. Ne dorim mai mult… Eu cred că putem spera şi la titlul de campioană, pentru că nu stăm rău la meciurile directe cu celelalte contracandidate. Cu Prometeu am câştigat acasă cu 2-0 şi 3-1 în deplasare, cu Işalniţa am câştigat acasă, 1-0, şi am pierdut în deplasare cu 3-0. Cu Podariul am făcut 0-0 acasă şi urmează returul şi cu Dunărea Calafat trebuie să jucăm, în tur am pierdut la ei cu 4-0. Avem şansa noastră şi trebuie să o jucăm“, a declarat Gigi Ciurea, pentru GdS şi sport-vartos.ro. „Vrem în play-off, apoi, dacă lucrurile ne vor fi favorabile, vom încerca să mergem la barajul de promovare. Nu s-a pus problema promovării, dar eu cred că Filiaşiul poate ţine o echipă de Liga a III-a, pentru că domnul primar Nicolae Stăncioi iubeşte fotbalul“, a completat tehnicianul Filiaşiului.

 

„Să revină Universitatea este un lucru extraordinar“

 

Gigi Ciurea, unul dintre jucătorii apreciaţi ai Universităţii Craiova, a afirmat că s-a bucurat foarte mult când a auzit că Ştiinţa va reveni în fotbalul românesc.
„Am auzit că se face echipă şi că vom juca în Liga a II-a în sezonul viitor, iar asta mă bucură foarte mult. Dacă se implică Ilie Balaci, atunci e şi mai bine. E destul de greu de promovat chiar din primul sezon, dar în cel de-al doilea acesta trebuie să fie obiectivul. În primul an trebuie să-ţi faci un lot competitiv, să încerci mai mulţi jucători valoroşi, apoi trebuie să promovezi obligatoriu în Liga I. E cam greu să creezi un lot foarte bun în prezent, pentru că în Oltenia, mă refer la jucătorii care evoluează în C şi D, nu prea sunt pentru Liga a II-a. Trebuie să aduci de afară şi atunci e mai greu să-i găseşti, plus că trebuie să cheltuieşti ceva mai mult. Pe parcurs poţi să te bazezi doar pe produsele tale, pe juniorii din oraş, dar în prezent e destul de greu. E bine că se vrea, pentru că nu avem unde să mergem în weekenduri. Sunt nelipsit de la meciurile de la Sala Polivalentă, susţin echipele noastre, dar îmi lipseşte Universitatea Craiova. Şi ca mine sunt mulţi. Faptul că s-ar reînfiinţa echipa de fotbal nu ar însemna că nu voi merge în continuare la Polivalentă. Trebuie să susţinem toate aceste echipe, pentru că sunt ale noastre, ale Craiovei“, a punctat Gigi Ciurea.

Nu se mai joacă etapa intermediară
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj a anunţat că etapa a 24-a, care ar fi trebuit să se dispute astăzi, de la ora 15.30, va fi reprogramată. „Am decis să amânăm etapa intermediară din cauza condiţiilor atmosferice. Terenurile din judeţ nu sunt prea grozave şi nu are rost să se joace în nămol. Vrem să se joace fotbal în condiţii decente, cât mai bune, pentru că numai aşa putem progresa“, a declarat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS şi sport-vartos.ro.

 

Galerie foto, Prometeu – CSO Filiaşi:

DSC_0008

DSC_0050

DSC_0055

DSC_0068

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.