Handbal (f) – România, debut cu înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, vineri, de vicecampioana mondială Franţa, cu scorul de 24-19 (12-9), în primul meci de la turneul preolimpic de la Lyon, informează Mediafax.

Tricolorele au debutat cu curaj, conducând cu 3-2 (min. 5), dar au scăzut ritmul în ofensivă şi s-au văzut depăşite rapid. La 5-4 (min. 14), jucătoarele lui Radu Voina au avut două ocazii să egaleze, dar au ratat şansa, de la 7 metri şi pe contraatac, iar Franţa s-a detaşat la 7-4 (min. 17). Au urmat momente dificile pentru echipa României, care nu s-a regăsit în joc, în timp ce Franţa a marcat pe contraatac aproape în fiecare minut, 11-7 (min. 23).

Diferenţa maximă a venit în minutul 26 (12-7), dar tricolorele au mai redus din handicap până la pauză, 12-9, fiind mai motivate în defensivă.

În repriza secundă, România a avut un joc oscilant, cu momente bune în prima parte (12-11, 14-13, min. 37), dar fără a reuşi să pună probleme Franţei. Vicecampioana mondială nu a fost nici ea mai presus, ratând numeroase atacuri, dar totuşi, mai puţine decât adevarsara (19-15, min. 47). În faza ofensivă, tricolorele au plătit tribut jocului aglomerat la linia de 9 metri, fără a implica extremele şi nici pivotul, din cauza apărării foarte agresive a gazdelor (23-17, min. 56). Ultimele minute au fost confuze pentru echipa României, care nu s-a mai regăsit, cedând poate cel mai important meci al turneului.

Marcatoare:

Franţa – Lacrabere 4 goluri, Kanto 3, Signate 3, Herbrecht 3, Dembele 3, Ayglon 2, Baodouin 2, Gnabouyou 1, Deroin 1, Tervel 1, Dancette 1

România – Meiroşu 6 goluri, Ani-Senocico 3, Brădeanu 2, Nechita 2, Ardean-Elisei 2, Ciuciulete 2, Manea 1, Curea 1.

În primul meci al zilei, Muntenegru a învins Japonia, scor 30-24 (14-13).

Sâmbătă se vor juca partidele România-Muntenegru (ora 15.45) şi Japonia-Franţa, iar duminică România-Japonia (15.15) şi Franţa-Muntenegru. Primele două clasate vor obţine calificarea la JO de la Londra. Alte două turnee similare se dispută laGuadalajara(Spania) şiAalborg(Danemarca).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc în 30 mai, la Londra. La turneul final vor participa 12 echipe, şase dintre acestea fiind deja calificate: Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Brazilia, Angola şi Coreea de Sud.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.