Handbal – România – Franţa, primul meci la turneul preolimpic de la Lyon

Echipa naţională de handbal feminin a României va debuta la turneul preolimpic de la Lyon, în 25 mai, chiar cu vicecampioana mondială Franţa, urmând să joace apoi cu Muntenegru şi Japonia, informează Mediafax.

Pentru a se califica la JO de la Londra, naţionala României este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic din Franţa. Organizatorii au anunţat programul şi orele de disputare ale meciurilor din Palais des Sports de Gerland, dinLyon, după cum urmează:

25 mai: Muntenegru – Japonia (ora 17.45), Franţa – România (20.00);

26 mai: România – Muntenegru (15.45), Japonia – Franţa (18.00);

27 mai: România – Japonia (15.15), Franţa – Muntenegru (17.30).

„Acum, chiar nu contează în ce ordine jucăm, pentru că noi trebuie să obţinem trei victorii, dacă ne dorim să ajungem la Jocurile Olimpice. Nu putem merge cu gândul să câştigăm unul sau două, şi apoi calcule, ci să avem trei victorii. Poate e bine într-un fel că Franţa e prima adversară, presiunea ar fi pe ele, joacă acasă, sunt vicecampioane mondiale… Dar, repet, indiferent de ordine, noi trebuie să câştigăm. Sper să şi putem, iar fetele să fie sănătoase, să putem alinia o echipă completă laLyon”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, antrenorul naţionalei, Radu Voina.

Alte două turnee preolimpice se dispută la Gaudalajara, cu Spania, Croaţia, Olanda şi Argentina, şi la Aalborg, cu Danemarca, Rusia, Tunisia şi Republica Dominicană.

Şase echipe din aceste turnee preolimpice vor completa tabloul calificatelor la JO, la care au deja biletele Marea Britanie, Norvegia,Brazilia,Angola, Coreea de Sud şi Suedia.

Tragerea la sorţi a grupelor la Jocurile Olimpice de la Londra va avea loc în 30 mai, la Crystal Palace National Sports Centre, din capitala britanică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.