Hernan olteanul! Crespo, vedeta zilei la Rovinari!


„Am jucat pe cele mai importante arene ale lumii, sunt orgolios în privinţa carierei mele, dar în primul rând îmi place fotbalul, aşa că nu îmi este ruşine nici să asist la un meci între nişte copii, aici la Rovinari” a declarat Hernan Crespo la sosirea lângă arena de lângă minele din orăşelul gorjean. Fostul mare vârf al naţionalei Argentinei, cu o carieră prodigioasă, care cuprinde echipe precum River Plate, AC Milan, Inter, Chelsea, Parma, Lazio sau Genoa, a dat lovitura de începere al unui meci susţinut chiar în cinstea venirii sale de echipele Jiul Rovinari şi Pandurii II, două formaţii de liga a treia care au părut marcate de însemnătatea momentului. Căpitanul celor de la Rovinari i-a solicitat cu emoţie lui Crespo şansa unei poze de colecţie, iar argentinianul a fost mai mult decât receptiv, fotografiindu-se cu toată lumea, de la cele două echipe şi brigada de arbitri până la copiii de pe la blocurile periferice ale Rovinariului. O localitate minieră, care mai are acum 12.000 de locuitori, decretată oraş acum 30 de ani datorită amplorii luate de exploatarea lignitului, a fost dezmorţită ieri, trăindu-şi clipele de mediatizare maximă. Hernan Crespo a sosit lângă Jiu pentru inaugurarea unei fabrici de componente electronice, care va oferi şi altceva de lucru locuitorilor, pe lângă Crespo s-a aşezat apoi cuminte la marginea terenului, la umbră pe un scaun lângă preşedintele de la Pandurii, Marin Condescu, urmărind jocul şi interesându-se de tinerii care evoluau pe un gazon impecabil, la nivelul Ligii I. „Puteţi face un campionat al echipelor miniere” a exclamat Hernan când Condescu s-a mândrit că patronează 7 echipe ale sindicatelor miniere, la nivelul Ligii a III-a. Primarul Rovinariului i-a oferit tricoul echipei locale, Jiul, presărând momentul cu un glumă minerească, cam nereuşită: „Ţi-am dat tricoul, dar nu te transferăm încă, trebuie să dai probe de joc”. Crespo a zâmbit amabil, însuşindu-şi tricoul şi continuând să ofere autografe pe fulare cu Inter sau Parma, dar şi pe tricouri ale Universităţii Craiova. „Mi-ar plăcea să urmăreasc şi meciul, în acest ritm nu pot remarca tinerii jucători” s-a scuzat marele atacant la un moment dat continuând să privească echipele care s-au succedat pe teren, juniorii din zonă având şi ei ocazia de a se afişa sub ochii unui mare campion. Cel care a ales Asia pentru apusul carierei, ultima echipă cu care a semnat fiind Barsat Euro-Muschetarii, din India.

Crespo a jucat contra României

Hernan Crespo şi-a amintit de partidele România – Argentina din 1990 şi 1994, dar şi de singura sa înâlnire cu tricolorii, la finalul anului 1994. „A fost o mare deziluzie pentru toată Argentina, deci evident şi pentru mine, meciul pierdut în 1994, pe care l-am văzut la televizor. Românii au avut jucători de mare clasă precum Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Popescu, dar mai ales Hagi, care avea un stâng incredibil. Îmi amintesc că am avut probleme cu România şi 1990, când Maradona a fost pe teren. Poate nu ştiţi, dar am jucat şi eu contra României, parcă în 1995, într-un meci amical câştigat de noi, chiar în Argentina, cu 1-0 (n.r. – meciul a fost disputat în decembrie 1994 de o selecţionată divizionară pregătită de Sorin Cârţu, iar echipa noastră a fost compusă din: Prunea – Daniel Chiriţă, Adrian Matei, Corneliu Papură, Zegrean (Luţu), Cristescu, Gabi Popescu, Stîngă, Vali Ştefan, Vlădoiu (Curt), Craioveanu (Florin Cârstea).

„Chivu – mentalitate de campion”

Coechipier cu Adrian Mutu la Chelsea, Crespo a avut cuvinte de laudă despre atacantul român, nedorind să discute viaţa privată a acestuia. „Un jucător de mare talent şi un băiat deosebit, i-am cunoscut familia, este OK. Nu ştiu dacă ar fi putut face mai multe în fotbal, trebuie să-l întrebaţi pe el” a spus Crespo, care l-a înlocuit pe Mutu când a debutat în tricoul echipei lui Abramovici. Crespo îl apreciază în mod deosebit pe Cristian Chivu, alături de care a evoluat la Inter Milano: „Este un adevărat campion, are o mentalitate de mare jucător, care l-a făcut să câştige atâtea trofee, să treacă peste momentele grele şi să joace la un nivel înalt multă vreme. Am auzit că a jucat în această zonă, la Craiova”.
Întrebat despre o comparaţie între Maradona şi Messi, cei doi compatrioţi ai săi, Crespo a evitat subit răspunsul, însă a dat de înţeles că doar un singur „Rege” există pentru toţi argentinienii: „Pot face această comparaţie când Messi îşi va încheia cariera”.

 

Sursa: liga2.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.