Încă o demonstrație de neputință. Așteptăm campania de achiziții din vară!

Universitatea Craiova a înregistrat o nouă înfrângere în fața lui FC Viitorul și poate spune de pe acum adio titlului de campioană, având acum de apărat locul trei, amenințat chiar de puștii lui Gică Hagi. Ieri seară a fost 2-1 pentru gazde, la capătul unui joc cu două reprize distincte, prima a Științei, a doua a Viitorului. Interesantă este statistica jocului, una favorabilă Craiovei. Acest joc a făcut parte din etapa a 5-a, ultima a din turul play-off-ului Ligii I.

Fortes, „certat“ cu golul

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Cristi Bărbuț, aflat într-o poziție suspect de offside, care a primit o minge de la Fortes, și a șutat pe lângă Cojocaru, la colțul din dreapta (’9, 0-1).

Fortes a avut apoi două oportunități de a marca, dar s-a dovedit neinspirat la finalizare (’10, ’13), la ultima dând dovadă și de egoism, pentru că nu i-a plasat lui Mihăilă în fața porții.

A urmat o bombă a lui Ianis Hagi de la 30 de metri, mingea, condusă și de vânt, trecând puțin peste poarta lui Pigliacelli.

După alte câteva minute de presiune la poarta Craiovei, a venit rândul Universității să multe pe contraatac, șutul lui Cicâldău lăsându-se fără urmări pe tabelă (’23).

Fortes a reușit să dribleze frumos un adversar și a șutat peste poartă, dar a arătat multă poftă de fotbal și dorință de gol (’37).

Viitorul a restabilit egalitatea înainte de pauză, Ianis Hagi reușind să marcheze cu un șut superb, imparabil, de la 22 de metri, la vinclul lui Pigliacelli (’43, 1-1).

Cojocaru a șomat în repriza secundă

La reluare, primele zece minute a fost de tatonare, apoi o fază la care Bărbuț trebuia să înscrie, dar s-a opus Cojocaru, iar pe contraatac George Ganea i-a pasat din dreapta lui Rivaldinho, iar acesta a împins mingea din cădere, de la 8 metri, în plasă (’57, 2-1).

Alb-albaștrii au acuzat din plin primirea golului doi, au căzut și ficzic, au pierdut centrul terenului, pentru că Bic a făcut figuranție, la fel ca Drăghici, Fortes și Baicu, astfel că Viitorul și-a apărat cu brio avantajul de pe tabelă până la final.

FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță, Iacob (’46, Mladen) – I. Hagi, Rivaldinho (’68, Achim), Drăguș (’54, G. Ganea). Antrenor: Gică Hagi.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira (’63, Bic) – Martic, Mateiu (’75, Baicu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț, Fortes, Mihăilă (’58, Drăghici). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mihăilă ’7, Fortes ’62, Martic ’90 / Ghiță ’56, Ganea ’62.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Cătălin Popa.

Observatori: Cristian Nica, Eduard Alexandru.

Statistica jocului: posesie: 48%-52%, ocazii de gol: 8-11, șuturi pe poartă: 3-5, șuturi pe lângă poartă: 5-6, lovituri libere: 16-17, cornere: 4-4, ofsideuri: 2-2, aruncări de la margine: 19-27, intervenții portar: 4-1.

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci la Giurgiu, contra Astrei, partida fiind programată vineri, de la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.